Η απάντηση του Παπανδρέου στις αντιδράσεις στον τ/κ Τύπο

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στους Ε/κ πολιτικούς ηγέτες που αντέδρασαν στην παρουσία και ομιλία του Μουσταφά Ακιντζί σε συνεδρία των Προέδρων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη, μαζί με τις αντιδράσεις στις απόφαση του «ΥΠΕΞ» για τη δασμολόγηση προϊόντων, μέρους της βοήθειας, προς τους εγκλωβισμένους, είναι τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας στον τ/κ Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στους μισθούς εργατών από τρίτες

χώρες, την αύξηση τιμών του κριθαριού, την περιπέτεια ενός ηλικιωμένου που ζει μόνος σε άθλιες συνθήκες, αν και ασθενής με καρκίνο κ.ά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Βρήκαν πολλά τα 500 δολάρια» γράφει ότι ο νέος πρόεδρος του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου Μουσταφά Καϊμάκ δήλωσε ότι είναι πολλά τα 500-600 δολάρια μισθό που δίνουν σε ξένους εργάτες τρίτων χωρών, που στη δική τους χώρα παίρνουν 50 δολάρια το μήνα. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μάλωσε άγρια τους Ε/κ, μιλώντας για εθνικιστικά κροκοδείλια δάκρυα όσον αφορά την ομιλία Ακιντζί στη σύνοδο των Προέδρων στη Νέα Υόρκη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η εφημερίδα έχει δεχθεί παράπονα για πιέσεις και βία που υφίστανται Κούρδοι φοιτητές σε «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ο ψευδο-εθνικισμός σας», αναφέρεται στην απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου προς τους Ε/κ πολιτικούς ηγέτες που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία και ομιλία του Τ/κ ηγέτη στη σύνοδο των Προέδρων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη, την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλού γράφει ότι φωτιά έχει πάρει και πάλι το συνάλλαγμα αφού η τουρκική λίρα έφτασε τα 4,20 ευρώ και 3,52 δολάρια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο ΚΕΕ δεν έμεινε ελπίδα ότι θα παραμείνουν εξουσία.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ως άνθρωπος ντρέπεσαι!» δημοσιεύει φωτογραφία του 72χρονου Αχμέτ Λεβέντ, καρκινοπαθή που ζει μόνος του σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και χωρίς καμία βοήθεια από το «κράτος», ή αλλού, την οποία ζητεί. Αλλού γράφει ότι στη Γερμανία έγινε αυτό που όλοι φοβόνταν και οι Ναζί επέστρεψαν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Κιρκούκ έγινε μπαρουταποθήκη και γράφει ότι η ένταση στην περιοχή λόγω του δημοψηφίσματος των Κούρδων είναι σε οριακό σημείο.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Η πολιτική ‘οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος’ είναι πολύ λάθος» γράφει ότι οργανώσεις και πολιτικά κόμματα αντέδρασαν στην ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» για δασμολόγηση προϊόντων που αποτελούν μέρος της βοήθειας προς τους Ε/κ και Μαρωνίτες που μένουν στο «βορρά». Αλλού γράφει ότι τα φοινικόδεντρα περιμένουν το «κρατικό» ενδιαφέρον, αφού το κόκκινο σκαθάρι έχει καταστρέψει ήδη 850 φοίνικες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εκπρόσωποι τουριστικών οργανώσεων στα κατεχόμενα δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο κατάλογος με τα ξενοδοχεία του ΥΠΕΞ δεν είναι νέος, αλλά υπάρχει από το 2006.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «8% αύξηση στο κριθάρι» γράφει ότι το «συμβούλιο αγροτικών προϊόντων» αύξησε την τιμή του κριθαριού από 72 σε 77 κουρούς (υποδιαίρεση της ΤΛ) και αυτή η αύξηση θεωρείται σίγουρο ότι θα μεταφερθεί αλυσιδωτά στα ζώα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αλλού γράφει ότι το ΡΤΚ προσέφυγε στο «ανώτατο» για δεκάδες μαζικές παραχωρήσεις «υπηκοοτήτων» κατ’ εξαίρεση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» εντός του 2017 πήρε 34 αποφάσεις που αφορούν την αγορά ακίνητης περιουσίας από ξένους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα