Διαδικτυακό Μουσείο για το Bullying από Λιθουανική Οργάνωση

Διαδικτυακό Μουσείο για το Bullying δημιούργησε μια Λιθουανική Οργάνωση. Τα εκθέματα του Μουσείου είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Ανάμεσα στα εκθέματα του διαδικτυακού Μουσείου μπορεί να βρει κανείς, σχεδόν όλες τις μεθόδους με τις οποίες ένα παιδί, ένας νέος ή ακόμα και ένας ενήλικας, μπορεί να πέσει θύμα Bullying.

Αν επισκεφτεί κανείς το Museum of Bullying μπορεί να μάθει την ιστορία για κάθε μέθοδο, απλά πατώντας πάνω σε κάθε έκθεμα.

Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις

και δεν ξέρουμε πώς να τις χειριστούμε. Το διαδικτυακό αυτό μουσείο μας δίνει κάποιες βασικές πληροφορίες και μας καθοδηγεί.

Στόχος είναι να μάθουμε όλοι το πώς να αναγνωρίζουμε το Bullying όταν συμβαίνει, να ξέρουμε πότε κάτι είναι bullying και ο καθένας με τη δική του συνεισφορά να βάλει το δικό του λιθαράκι για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα.

Το Μουσείο αυτό έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα η οποία είναι εξειδικευμένη στο να βοηθά άτομα που έχουν υποστεί Bullying στη Λιθουανία και έχει χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EEA Grants.

Τα παιδιά που σε κάποια φάση της ζωής τους γίνονται θύματα συμπεριφορών bullying νιώθουν, φόβο, ανησυχία, άγχος, ανασφάλεια και σε πολλές περιπτώσεις νιώθουν αβοήθητοι.

Αυτό αναμφίβολα έχει αρνητική επίδραση στη ψυχολογία τους, στην αυτοπεποίθηση τους, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και βιώνουν τα πράγματα, πάνω στις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις. Μπορεί ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργηθούν στα άτομα αυτά χρόνια παθήσεις ή καταστάσεις όπως κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Το Bullying όμως αντίθετα με το τι πιστεύουν οι θύτες, έχει αρνητικές επιδράσεις και στους ίδιους. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι παιδιά που εξασκούν bullying σε άλλα παιδιά, έχουν πολλές πιθανότητες στο να επιδείξουν παραβατικές συμπεριφορές στο μέλλον και να φτάσουν μέχρι και σε αξιόποινες πράξεις που να φέρουν ποινές μέχρι και φυλάκισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα