Δεξίωση για Ημέρα Εθελοντών και τα 50χρονα Συμβουλίου Εθελοντισμού

Δεξίωση διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών και τα 50χρονα του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι παρέστη πλήθος εθελοντών και υποστηρικτών του εθελοντικού κινήματος από όλη την Κύπρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Δεξίωσης για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, που παραθέτει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Πρώτη Κυρία.

Στο χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,

τον οποίο ανέγνωσε η Πρώτη Κυρία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εξήρε, μεταξύ άλλων, το σημαντικό έργο που επιτελούν το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και το σύνολο του εθελοντικού κινήματος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, Ηλίας Δημητρίου αναφέρθηκε στον επετειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων δράσης και προσφοράς του ΠΣΣΕ και τα 30χρονα της Εβδομάδας Εθελοντισμού. 

Τόνισε ότι είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή, η ανιδιοτέλεια και η συνεπής προσφορά των εθελοντών, αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι σε κάθε κρίση και σε κάθε αγώνα, ξεδιπλώνεται δυναμικά το μεγαλείο του εθελοντισμού, γι’ αυτό και οι διαχρονικές και ακατάλυτες αξίες του εθελοντισμού καταφέρνουν να εμπνέουν ανθρώπους και να δημιουργούν στρατιές εθελοντών μέχρι σήμερα.

Στην εκδήλωση, απονεμήθηκαν βραβεία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίθηκαν στον 18ο  Διαγωνισμό του Προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός» 2022-2023, στις εταιρείες και οργανισμούς δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που διακρίθηκαν στον 8ο διαγωνισμό Εταιρικού Εθελοντισμού και Εθελοντικής Προσφοράς που προκήρυξε το ΠΣΣΕ το 2023.

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με μουσική από τους νεαρούς εθελοντές βιολιστές που προσφέρουν εθελοντικά στην Ελεούσα του Κύκκου, σε διδασκαλία της εθελόντριας Ελίνας Σιαμακκίδου και από το μουσικό σχήμα Μελωδίτες της Σχολής Τυφλών σε διδασκαλία Κώστα Καρπασίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα