Δέσμευση Βουλής στη βιώσιμη ανάπτυξη με αφορμή την Ημέρα της Μεσογείου

H Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε ετοιμότητα να στηρίξει, στα πλαίσια του νομοθετικού της έργου, τη δημιουργία μηχανισμών και διαδικασιών που να εισάγουν την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο αστικό περιβάλλον, προς ενίσχυση του έργου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου.

Σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά ο Βουλευτής Άντρος Κυπριανού που προήδρευε της Ολομέλειας, είπε ότι η Ολομέλεια τιμά  σήμερα, 21η Μαρτίου, την Ημέρα της Μεσογείου, η οποία καθιερώθηκε το

2008 με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, της οποίας η Βουλή είναι ιδρυτικό μέλος. Η φετινή «Ημέρα της Μεσογείου», πρόσθεσε, είναι αφιερωμένη στην Καινοτομία και τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, στα πλαίσια των δράσεων της Συνέλευσης για στήριξη νεοφανών ιδεών, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στις αστικές κοινωνίες όσον αφορά στη μετάβαση στη βιωσιμότητα.

«Οι πολυσύνθετες προκλήσεις και ανάγκες που προκύπτουν στις αστικές περιοχές, εν μέρει λόγω της κλιματικής αλλαγής, απαιτούν την ανάπτυξη καινοτόμων βιώσιμων προϊόντων, υπηρεσιών και συστημάτων, που να προάγουν υγιή οικοσυστήματα, την ανθρώπινη ευημερία και βιώσιμες οικονομίες. Προς τούτο είναι συναφώς απαραίτητη η πολυεπίπεδη και διατομεακή συνεργασία και η ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των φορέων λήψης αποφάσεων», είπε.

Πρόσθεσε ότι στην Κύπρο αναδύεται η δημιουργία και εφαρμογή προγραμμάτων και βέλτιστων πρακτικών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τόσο από θεσμικούς όσο και από άλλους φορείς, όπως οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοί, ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί και μη κυβερνητικοί οργανισμοί. Τέτοιες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τη διαχείριση αποβλήτων και την κυκλική οικονομία, την προστασία από κινδύνους φυσικών καταστροφών και την ανάπτυξη πράσινων κτιρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα