Δέσμευση Πούτιν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έχει δεσμευτεί στη FIFA ότι η Ρωσία θα λάβει αυστηρά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι χούλιγκαν στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIFA εμφανίζεται θορυβημένη με τα επεισόδια στα οποία πρωταγωνίστησαν οι οπαδοί της Σπαρτάκ Μόσχας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης πριν από την αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Με δεδομένες και τις ταραχές στις

οποίες συμμετείχαν Ρώσοι χούλιγκαν στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, πριν από δύο χρόνια, υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία ότι ανάλογα επεισόδια θα γίνουν και το προσεχές καλοκαίρι στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Πούτιν έχει δεσμευθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ότι η ρωσική κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθούν πράξεις βίας στην διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε προς την FIFA ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή και οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν την περιφρούρηση των αγώνων θα είναι ειδικά εξοπλισμένοι ώστε να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκαν, ντόπιους και... εισερχόμενους.

Σε ανακοίνωσή της η FIFA αναφέρει ότι υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στις ρωσικές αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα