Δεν ολοκληρώνονται οι περιφράξεις-Τι αναφέρουν οι Σχολικές Εφορίες

Για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση φρακτών στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, λίγους μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίς το πρωί.

Μάλιστα, παίρνοντάς το ένα βήμα πάρα πέρα, σημειώνουν πως εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ,

«Μεσημέρι και κάτι», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κυριάκος Νικηφόρου, είπε πως, υπάρχουν περιπτώσεις Σχολικών Εφορειών που δεν ανταποκρίνονται στη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Θεωρήσαμε αναγκαίο να εκδώσουμε την ανακοίνωση, η οποία θα προειδοποιεί τους πάντες, ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε έκπτωση στα θέματα ασφάλειας των παιδιών μας», είπε ο κ. Νικηφόρου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως, είναι έτοιμοι τις 30 Ιουνίου, να ονοματίσουν τα σχολεία εκείνα που δεν προχωρήσουν μέχρι τότε τις διαδικασίες.

«Η διαδικασία έπρεπε να ολοκληρωθεί άτυπα όπως είχαμε συμφωνήσει και αν δεν ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μην επιτρέπουμε στα παιδιά να εισέλθουν στα σχολεία εκείνα».

Οι Σχολικές Εφορίες

Για την ανακοίνωση και τις ανησυχίες που εξέφρασαν σ΄ αυτή οι γονείς κλήθηκε να δώσει το δικό του σχόλιο ο πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών, Ντίνος Έλληνας.

«Είναι προς ολοκλήρωσης οι διαδικασίες σ άλλα 162 σχολεία και σχεδόν προς ολοκλήρωση σε 112 σχολεία από συνολικά 653. Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα στα σχολεία της υπαίθρου όσον αφορά την τεχνογνωσία αλλά και την προκήρυξη των προσφορών τους οποίους βοηθάμε και οι Τεχνικές Υπηρεσίες και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή των Σχολικών Εφορειών», είπε ο κ. Έλληνας.

Ένα δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διαδικασίες και βρίσκονται εκτός χρονοδιαγράμματος είναι ο οικοδομικός οργανισμός που υπάρχει στον τόπο μας σήμερα και σε πολλές επαρχίες και δυσκολεύουν την κατοχύρωση προσφορών.

Τέλος ο κ. Έλληνας τόνισε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα όσον αφορά τις περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα