«Δεν νομιμοποιείσαι, κ. Κληρίδη»

Επιμένει ο Γενικός Εισαγγελέας στις αναφορές του περί δημοσιογράφων που εξυπηρετούν συμφέροντα
«Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης δεν νομιμοποιείται να αφήνει σκιές που κηλιδώνουν το ήθος και τη δεοντολογική αφοσίωση του συνόλου των μελών της δημοσιογραφικής οικογένειας», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

«Φρονούμε ότι με αοριστολογίες και υπονοούμενα, με μομφές γενικής

φύσεως και αφοριστικές προσεγγίσεις δεν πρέπει να τοποθετείται κανένας, πόσω δεν μάλλον ο Γενικός Εισαγγελέας», αναφέρει η ΕΣΚ και προσθέτει: «Με σκεπτικό που παραπέμπει σε λογικές "περιρρέουσας ατμόσφαιρας" δεν είναι πρέπον να προσάπτονται τόσο σοβαρές κατηγορίες γενικώς και αορίστως και επί της ουσίας επί του συνόλου της δημοσιογραφικής οικογένειας».

Η ΕΣΚ αναγνωρίζει ότι «ασφαλώς, η επαγγελματική τάξη των δημοσιογράφων, όπως άλλωστε και όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, δεν αποτελείται μόνο από… Χερουβείμ και Σεραφείμ!».

Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως «ό,τι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί, ό,τι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, ας μην επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη επί των κεφαλών όλων ημών, δικαίων και αδίκων».

«Ανάλογη προσέγγιση είναι τουλάχιστον άκομψο να προέρχεται από τον πρώτο θεματοφύλακα της Δικαιοσύνης στον τόπο μας», σημειώνει.

Τέλος, η Ένωση αναφέρει ότι η βασική αρχή της Δικαιοσύνης είναι πως όλοι είμαστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και καταλήγει: «Ας μην την αντιστρέφει ο Γενικός Εισαγγελέας, καθιστώντας, εμμέσως, εμάς όλους ένοχους και επιφορτιζόμενους με την ευθύνη να αποδείξουμε το αντίθετο».

Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο
Μεμονωμένες περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ενεργούν εξυπηρετώντας συμφέροντα και σκοπιμότητες, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης.

Απαντώντας στην Ένωση Συντακτών, ανέφερε ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις του σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι, υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μη γενικεύσει τις πληροφορίες που έδιδε περί δημοσιογράφων, οι οποίοι ενεργούν εξυπηρετώντας συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Επανειλημμένα δε, σημειώνει, περιόρισε το παρατηρούμενο αυτό φαινόμενο σε 1-2 περιπτώσεις δημοσιογράφων και εφημερίδων. Το ποιες είναι οι μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις, είναι κάτι τόσο εμφανές στον κάθε καλόπιστο αναγνώστη, που δεν χρειάζεται να κατονομασθούν ή υποδειχθούν, η δε Ένωση Συντακτών θα πρέπει να γνωρίζει, προσθέτει.

Ο Γενικός Εισαγγελέας εξαίρει γι' ακόμα μια φορά τη συμβολή και σημαντικό ρόλο που γενικά διαδραματίζουν οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και αχρείαστα γίνονται γενικεύσεις λόγω μεμονωμένων γνωστών περιπτώσεων, καταλήγει στην ανακοίνωση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα