Δεν κόβει το ρεύμα κατά τη διάρκεια του Πάσχα η ΑΗΚ

Την περίοδο 22 Απριλίου 2016 – 8 Μαΐου 2016 η Αρχή Ηλεκτρισμού δεν θα αποκόπτει το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ όπως ανακοίνωσε, το μέτρο αυτό αφορά όλες τις οικιακές διατιμήσεις, για τους ευάλωτους καταναλωτές.

Με την ευκαιρία αυτή η ΑΗΚ διευκρινίζει στους οικιακούς καταναλωτές, οτι η παροχή των οποίων έχει αποκοπεί για μη πληρωμή, ότι μπορούν να αιτηθούν επανασύνδεση

της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία τους στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ, αφού προηγουμένως φροντίσουν να προβούν σε διακανονισμό για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους.

Τις πρόνοιες της διευθέτησης αυτής δεν μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι έχουν αποκοπεί για παράνομη ενέργεια κλοπής ρεύματος ούτε τους πτωχεύσαντες, οι οποίοι για να τύχουν επανασύνδεσης θα πρέπει να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία που ακολουθήται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ερωτηθείς για το θέμα της τιμής του ηλεκτρικούς ρεύματος που πληρώνουν οι επιχειρηματίες, μετα απο συσκεψη στο ΚΕΒΕ ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι μετατρέψαμε την ΑΗΚ σε ένα κοινωφελές ίδρυμα, αφού όπως είπε μέσω της ΑΗΚ ασκείται κοινωνική πολιτική για τους πολύτεκνους και τους άνεργους διαμέσου της μειωμένης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου «Όχι, η ΑΗΚ είναι για να παράγει ρεύμα και να διανέμει ρεύμα. Αν το κράτος σωστά και επιβεβλημένα χρειάζεται να στηρίζει τον άνεργο να του δώσουμε έξτρα επίδομα για το ηλεκτρικό του ρεύμα και όχι εις βάρος της ΑΗΚ. Και στο τέλος όλη αυτή την κοινωνική πολιτική που κάνουμε διαμέσου ημικρατικών οργανισμών, ποιός την πληρώνει;".

Τέλος, διερωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρχουν προοπτικές στη βιομηχανία «όταν τις γονατίζουμε από το μεγαλύτερο κόστος που έχει οποιαδήποτε βιομηχανία στην Ευρώπη που αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα