Δεν κατέληξαν σε ποια πόλη θα δοθεί ραντεβού για το εδαφικό

Η χώρα και οι πιθανές ημερομηνίες παραμένουν ίδιες, ωστόσο δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για την ακριβή τοποθεσία που θα συζητηθεί το εδαφικό.

Αυτό διεμήνυσε κατ' ουσίαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος σε δηλώσεις του από το Προεδρικό, με το πέρας των συνομιλιών, σημείωσε ότι η σχετική απόφαση για την πόλη που θα γίνει η κρίσιμη συζήτηση για το εδαφικό θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη κατά τη νέα συνάντηση των δυο ηγετών.

«Επικεντρωθήκαμε στην ουσία των όσων είχαμε μπροστά μας, παρά στον καθορισμό

του χώρου (διεξαγωγής της συνάντησης για το εδαφικό)», είπε ερωτηθείς σχετικά και πρόσθεσε: «Πιθανότατα τούτο να γίνει την Τετάρτη».

Σημειώνεται εδώ ότι η χώρα που πρωταγωνιστεί για να φιλοξενήσει την συζήτηση είναι η Ελβετία και οι πιθανές ημερομηνίες, το τετραήμερο 7 με 11 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών τέθηκαν θέματα βασικών ελευθεριών και τρόποι εφαρμογής.

Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες ή τρόποι «εφαρμογής των διαφόρων είτε ελευθεριών είτε δικαιωμάτων".

Οριστικό το θέμα ιθαγένειας

Αναφερόμενος στην αποψινή συνάντηση είπε ότι «συζητήσαμε λεπτομέρειες ή τρόπους εφαρμογής των διαφόρων είτε ελευθεριών είτε δικαιωμάτων κλπ. Υπήρξε μια, οφείλω να πω, σχετική πρόοδος, που χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση».

Ερωτηθείς αν στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ιθαγένειας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά αυτά τα θέματα και να μην επαναλαμβάνουμε εαυτούς».

Σε ερώτηση ποιου θα είναι αρμοδιότητα το θέμα των προσωρινών αδειών εργασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως αυτό θα είναι αρμοδιότητα «της κεντρικής κυβέρνησης».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ κ. Φεριντούν Σινιρλίογλου ότι αν μέχρι το τέλος του έτους δεν υπάρξει λύση τότε η Τουρκία θα παίξει ένα άλλο παιγνίδι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν έχει υπόψη τη συγκεκριμένη αναφορά.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Σινιρλίογλου θα συνοδεύει τον κ. Ακκιντζί στη συνάντηση στο εξωτερικό για το Εδαφικό, ο Πρόεδρος είπε πως δεν γνωρίζει αν θα συνοδεύει τον κ. Ακιντζί ο κ. Σινιρλίογλου, προσθέτοντας ότι «εξ όσων γνωρίζω θα πάμε ο καθένας με τη διαπραγματευτική του ομάδα, τους εμπειρογνώμονες κλπ».

Τέλος, ερωτηθείς αν υπήρξε συμφωνία σχετικά με την εκπροσώπηση στα ομοσπονδιακά όργανα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έγινε συζήτηση, βεβαίως».

Keywords
Τυχαία Θέματα