«Δεν ήμουν ''τελειωμένος'' μετά την Ελλάδα»

Η Λέστερ, η δική του Λέστερ, πρωτοπόρος στην Premier League και το ερχόμενο Σάββατο αναμένει στο «King Power Stadium» τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Λουίς Φαν Γκάαλ.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι έχει κάθε λόγο να χαίρεται και να υπερηφανεύεται, κρατώντας ταυτόχρονα τα πόδια στη γη, αλλά και θυμάται πως ως προπονητής της Βαλένθια είχε νικήσει τρεις φορές σε 9 ημέρες τον Ολλανδό ομόλογό του, το 1999.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που

παραχώρησε στην Gazzetta dello Sport, ο πρώην ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Ελλάδας υπογράμμισε ότι οι ήττες με την Εθνική ομάδα δεν υπήρξαν καταδικαστικές για την καριέρα του, επισημαίνοντας ότι παρά την αποχώρησή του η κατάσταση δεν μοιάζει να έχει βελτιωθεί.

Ακόμη, μίλησε για το «φαινόμενο Βάρντι», τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, το ισπανικό ντέρμπι αλλά και την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, για την οποία προέβλεψε ότι θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα.

-Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας που κατάκτησε τη Βρετανία ονομαζόταν Κλάουντιο…

«Ας πούμε ότι επέστρεψα στο σπίτι μου και απολαμβάνω αυτές τις ημέρες»

-Πάντως, πλέον δεν μπορούμε να επαναλάβουμε την ιστορία ότι στόχος σας είναι οι 40 βαθμοί.

«Εγώ, απεναντίας, θα το επαναλάβω. Ας φτάσουμε πρώτα στους 40 πόντους και ύστερα βλέπουμε. Έχω καθήκον να κρατήσω τα πόδια στο έδαφος».

-Λαμβάνοντας κατά γράμμα τη συλλογιστική σας, λείπουν ακόμη 12 πόντοι. Με 25 αγώνες ακόμα να απομένουν, σε δύο μήνες η αποστολή θα έχει εκτελεστεί.

«Τώρα έρχονται τα δύσκολα: από τώρα μέχρι το Νέο Έτος υπάρχει ένας τρομερός κύκλος. Πρέπει να παίξουμε απέναντι στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σουόνσι, Τσέλσι, Έβερτον, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι».

-Τι αντιπροσωπεύει αυτή η περιπέτεια για σας;

«Μου φαίνεται ότι ξαναζώ τους καιρούς της Κάλιαρι, της Φιορεντίνα και της Βαλένθια. Δουλεύουμε πάνω σε ένα έργο. Η διοίκηση μού ζήτησε να τεθούν τα θεμέλια για το μέλλον».

-Μόνο αυτό;

«Εντάξει, αποδεικνύω ότι δεν είμαι ΄΄τελειωμένος΄΄ όπως φάνηκε μετά από τις ήττες με την Ελλάδα. Μου φαίνεται πάντως ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί από τότε που έφυγα».

-Και στην Ιταλία, όμως, η εμπειρία στην Ίντερ δεν είχε πάει πολύ καλά.

«Είμαι ο μόνος προπονητής στον οποίο, τα τελευταία χρόνια, η Ίντερ έχει πουλήσει παίκτες».

-Το Σάββατο Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλαδή η πρώτη εναντίον της δεύτερης. Και ο Ρανιέρι απέναντι στον Φαν Γκάαλ…

«Μεγάλη πρόκληση. Η Μάντσεστερ είναι ένας γίγαντας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ο Φαν Γκάαλ ένας από τους κορυφαίους προπονητές που υπάρχουν».

-Από τις 18 έως τις 27 Φεβρουαρίου 1999, η Βαλένθια του Ρανιέρι έπαιξε τρεις φορές με την Μπαρτσελόνα του Φαν Γκάαλ. Και νίκησε πάντοτε ο Ρανιέρι.

«Θυμάμαι καλά. Εκείνη στις 18 έληξε 3-2 και ήταν για το Copa del Rey (σ.σ. Κύπελλο Ισπανίας). Στις 24, 4-3 στο ΄΄Μεστάγια΄΄ η ρεβάνς και στις 27 4-2 στο ΄΄Καμπ Νόου΄΄ για το πρωτάθλημα. Στο τέλος της σεζόν είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο νικώντας με 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό».

-11 γκολ η Βαλένθια, 7 η Μπαρτσελόνα: ένα μάθημα στον Φαν Γκάαλ και μάλιστα στο αγαπημένο του έδαφος, το θεαματικό ποδόσφαιρο.

«Είχα μια μεγάλη ομάδα. Ο Κλάουντιο Λόπες ήταν απίστευτος παίκτης, ενώ υπήρχαν και οι Μεντιέτα, Καρμπόνι, Ίλιε».

-Σήμερα προπονεί τους Βάρντι, Μαχρέζ και Σμάιχελ τζούνιορ.

«Ο Βάρντι είναι ο Τοριτσέλι της Αγγλίας. Πριν από τρία χρόνια έπαιζε ως ερασιτέχνης. Είναι το σύμβολο της ομάδας για τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύει το ποδόσφαιρο: σκοράρει, επιτίθεται στο χώρο, είναι ο πρώτος στο πρέσινγκ και ποτέ δεν παραδίδει τα όπλα».

Δεν είναι άσχημο, επίσης, να βλέπεις τον Μουρίνιο από ψηλά στα χαμηλά.

«Διάβασα ότι επικαλέστηκε την εικόνα του Τομ Κρουζ και της ταινίας ΄΄Mission: impossible΄΄ για να δείξει τις ελπίδες της Τσέλσι για να επανακτήσει τον τίτλο. Εγώ λέω ότι ο ΄΄Μου΄΄ θα τερματίσει ανάμεσα στους πρώτους τέσσερις του πρωταθλήματος».

-Η Λίβερπουλ νίκησε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας. Έργο του Κλοπ;

«Το χέρι του υπάρχει και φαίνεται ήδη. Η Λίβερπουλ έχει ήδη αφομοιώσει τις ιδέες του».

-Η Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε ΄΄κομμάτια΄΄ από το Clasico.

«Στη Ρεάλ κατόρθωσαν να καταστρέψουν τη μηχανή που έχει κατασκευαστεί από τον Αντσελότι. Η Μπαρτσελόνα ήδη απομακρύνεται και δεν πρόκειται να την πλησιάσουν περισσότερο».

-Στην Ιταλία συναγωνίζονται Ίντερ, Νάπολι, Φιορεντίνα και Ρόμα.

«Αν εξαιρέσουμε τη Ρόμα, εύχομαι να νικήσει μία από τις Νάπολι και Φιορεντίνα. Η Νάπολι ήταν ήδη ισχυρή, αλλά στον Σάρι βρήκε έναν εξαιρετικό διευθυντή της ορχήστρας».

-Ένα παιδί που αναδείχθηκε από τα ΄΄χαμηλά΄΄.

«Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Εγώ ξεκίνησα από τις Ποτσουόλι και Λαμέτζια Τέρμε, γι΄ αυτό είμαι με τον Σάρι».

Keywords
Τυχαία Θέματα