Δεν ικανοποιεί συντεχνιακά αιτήματα της ΑΗΚ η Κυβέρνηση

Δεν θα ικανοποιήσουμε κανένα συντεχνιακό αίτημα στην ΑΗΚ, διαμηνύει η Κυβέρνηση προς τις συντεχνίες .

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι έγινε σύσκεψη στο προεδρικό κατά την οποία συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα της ΑΗΚ και όχι συντεχνιακά αιτήματα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «υπήρξε σύσκεψη χθες ακριβώς για να δούμε ποια είναι τα προβλήματα τι μπορεί να επιλυθεί. Η Κυβέρνηση

δεν συζητά το να ικανοποιήσει συντεχνιακά αιτήματα για τους εργαζόμενους το ξεκαθαρίζω».

Οι συζητήσεις σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίστηκαν και σήμερα σε μία προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Στον αντίποδα οι τέσσερις συντεχνίες δηλώνουν άγνοια για τις συσκέψεις, ενώ όπως αναφέρουν το πρόγραμμα με τις εξαγγελίες τους θα συνεχιστεί κανονικά.

Όπως δήλωσε ο Σώτος Σάββαα, Πρόεδρος της ΣΕΠΑΗΚ «εμείς δεν έχουμε καμία πληροφόρηση, ούτε συμμετείχαμε σε συσκέψεις, ούτε ξέρουμε ποιες συσκέψεις έγιναν, τι λέχθηκε και τι αποφασίστηκε».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΣΙΓΜΑ οι τέσσερις συντεχνίες της ΑΗΚ προς το παρόν δεν κάνουν σκέψη για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε επικοινωνία που είχαμε με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της ΑΗΚ δεν θέλησαν να τοποθετηθούν επί του θέματος, αφού όπως μας λέχθηκε γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερεις συντεχνίες της ΑΗΚ είχαν εξαγγείλει δίωρη στάση εργασίας στις 9 Νοεμβρίου και 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα