Δεν άξιζε τέτοια τύχη

Ο ΑΠΟΕΛ φλέρταρε με ένα σπουδαίο διπλό στη Γερμανία, είχε κλασικές ευκαιρίες, αλλά στο τέλος ηττήθηκε από τη Σάλκε
ΣΑΛΚΕ 1
(85΄ Τσούπο-Μότινγκ)
ΑΠΟΕΛ 0

Το παιγνίδι με τη Σάλκε είχε χαρακτηριστεί από την ημέρα της κλήρωσης ως το δυσκολότερο για τον ΑΠΟΕΛ. Όμως, οι «γαλαζοκίτρινοι» παρουσιάστηκαν ακομπλεξάρεστοι στην κατάμεστη «Βέλτινς Αρένα» και πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση

μέχρι τώρα στους ομίλους του Europa League. Μπορεί να ηττήθηκαν με 1-0, αλλά το σκορ τούς αδικεί κατάφωρα. Ο ΑΠΟΕΛ του δεύτερου ημιχρόνου δεν κοίταξε απλώς στα μάτια τον αντίπαλο, αλλά ήταν καλύτερος και φλέρταρε με μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη.

Έφτιαξε τις τρεις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, αλλά οι Σωτηρίου, Μοράις και Βάντερ που ήταν πρωταγωνιστές των φάσεων, είτε ήταν άστοχοι είτε νικήθηκαν από τον αντίπαλο πορτιέρο. Όμως, μια κακή στιγμή πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, ήταν αρκετή για τη Σάλκε ώστε να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο. Μετά το προβάδισμα των Γερμανών ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε αντίδραση και κινδύνευσε να δεχθεί δεύτερο γκολ. Όμως, ο Βάτερμαν απέκρουσε το πέναλτι του Αόγκο και κράτησε το 1-0. Πλέον όλα έχουν κριθεί στον 11ο όμιλο. Σάλκε και Σπάρτα Πράγας (νίκησε 1-0 τον Αστέρα χθες) προκρίνονται και μένει να δούμε την τελική βαθμολογία.

Πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο
Πολύ δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι. Από νωρίς επέβαλαν τον ρυθμό τους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε κάπως μουδιασμένα το ματς, έδωσε έμφαση στην αμυντική του λειτουργία, αλλά ο Βάτερμαν σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια, και ο ΑΠΟΕΛ είχε τις δικές του ευκαιρίες για να σκοράρει, κυρίως στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όταν ο Πιέρος Σωτηρίου από πολύ κοντά έκανε κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε μόλις έξω. Μια καλή στιγμή είχε και ο Ντε Βινσέντι στο 7ο λεπτό επίσης με κεφαλιά, αλλά δεν ήταν εύστοχη.

Η Σάλκε δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, καθώς είχε ορθόδοξη και γρήγορη ανάπτυξη, ενώ ήταν πολύ επικίνδυνη στις στατικές φάσεις. Πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα σε αρκετές φάσεις «έπιασαν στον ύπνο» την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, αλλά ευτυχώς οι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν σε θέση βολής δεν ήταν ουσιαστικοί. Είναι ενδεικτικό πως οι Γερμανοί είχαν επτά καλές ευκαιρίες, αλλά οι Ντι Σάντο και Χούντελαρ είτε νικήθηκαν από τον Βάτερμαν, είτε ήταν άστοχοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια με τη συμπλήρωση 30 λεπτών έκανε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αντωνιάδη. Τη θέση του πήρε ο Αστίθ.

Τη φάση του αγώνα ο Μοράις
Νέο πρόβλημα τραυματισμού με ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ προέκυψε με το πέρας οκτώ λεπτών αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πιέρος Σωτηρίου δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιγνίδι από τις ενοχλήσεις που ένιωσε και ο Κετσπάγια έκανε τη δεύτερή του αναγκαστική αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Μακρίδη ενώ ο Ντε Βινσέντι μεταφέρθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με την έναρξη της επανάληψης, αλλά η κεφαλιά του Σανέ ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Βάτερμαν.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κράτησε σχετικά εύκολα μακριά από την περιοχή του τους επιθετικούς της Σάλκε. Μάλιστα, στο 66ο λεπτό οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν την ευκαιρία του αγώνα. Σε μια αντεπίθεση ο Ντε Βινσέντι με μαγικό τακουνάκι έβγαλε μόνο τον Μοράις με τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά το πλασέ του Πορτογάλο απέκρουσε δύσκολα ο Φάρμαν και διατηρήθηκε το 0-0. Από το σημείο εκείνο μέχρι το φινάλε του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλός. Περιόρισε την αντίπαλο, κυκλοφόρησαν την μπάλα οι «γαλαζοκίτρινοι» και προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποιο γκολ. Και θα μπορούσε να το πετύχει ο Βάντερ, όταν στο 81ο λεπτό ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα, πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε έξω και χάθηκε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία.

Και δεν έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μιαν από τις λίγες επισκέψεις της Σάλκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσούπο Μότινγκ βρέθηκε σε θέση βολής και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος. Η Σάλκε στο 88΄ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Αστίθ, αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε την εκτέλεση του Αόγκο.

Φάσεις και γκολ
2' Μεγάλη ευκαιρία για τη Σάλκε. Ο Μάτιπ έκανε την κεφαλιά, όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε με υπερένταση.
5' Ακόμα μια κεφαλιά από τον Τσούπο-Μότινγκ, απόκρουση και πάλι από τον Βάτερμαν.
7' Κεφαλιά του Ντε Βινσέντι, λίγο έξω η μπάλα.
13' Σουτ από τον Μόντινγκ, αποκρούει με τα πόδια ο Βάτερμαν και στην αντεπίθεση ο ΑΠΟΕΛ έχασε καλή ευκαιρία με τον Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός από ευνοϊκή θέση δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα.
20' Ακόμα μια απόκρουση του Βάτερμαν, έπειτα από κεφαλιά του Γκορέτσκα.
26' Μεγάλη φάση για τη Σάλκε και πάλι μετά από σέντρα. Ο Χούντελαρ ανενόχλητος από πολύ κοντά έστειλε με το κεφάλι την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
28' Καλό σουτ του Μόντινγκ, αποκρούει προ της γραμμής ο Σέρτζιο.
45+' Τεράστια φάση για τους γηπεδούχους. Το κοντινό σουτ του Χούντελαρ πέρασε λίγο έξω.
45+' Τεράστια ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Πιέρος Σωτηρίου από πάρα πολύ κοντά έκανε την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα έξω.
46' Κεφαλιά του Σανέ, η μπάλα στην αγκαλιά του Βάτερμαν.
66΄ Υποδειγματική αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ, ο Ντε Βινσέντι με τακουνάκι έβγαλε μόνο τον Μοράις με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έκανε το πλασέ ο Πορτογάλος, αλλά ο Φάρμαν με το αριστερό χέρι απέκρουσε.
85΄ 1-0 Ο Τσούπο-Μότινγκ από πολύ κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ.
88΄ Η Σάλκε κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Αστίθ. Ο Ντι Σάντο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε!
90΄ Σανέ απέναντι από τον Βάτερμαν, με τα πόδια έδιωξε ο Ολλανδός τερματοφύλακας.

Σάλκε: Φάρμαν, Καϊτσάρα (83΄ Ρίτερ), Αόγκο, Ματίπ, Γκέις (79΄ Χόιμπιεργκ), Γκορέτσκα, Σανέ, Νοϊστάντερ, Ντι Σάντο (62΄ Μέγιερ), Τσούπο-Μοτίνγκ, Χούντελααρ.
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αντωνιάδης (31΄ Αστίθ), Αμορίν, Καρλάο, Αρτυματάς, Βινίσιους, Μοράις, Χαραλαμπίδης (77΄ Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (54΄ Μακρίδης).

Κετσπάγια: «Περηφάνια για την ομάδα»
Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Τιμούρ Κετσπάγια από την εμφάνιση των παικτών του. Ο Γεωργιανός τεχνικός δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά το ματς πως: «Κι εγώ, αλλά γενικότερα κάθε ΑΠΟΕΛίστας, μπορεί να νιώθει περηφάνια για την ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος, γιατί μετά το παιχνίδι στο κυπριακό πρωτάθλημα παίξαμε καλά. Παλέψαμε, προσπαθήσαμε, τρέξαμε... Πιεστήκαμε πάρα πολύ, ξέραμε τι δυσκολίες θα είχαμε στις στατικές φάσεις. Δεν είναι εύκολο να μαρκάρεις παίκτες που είναι σχεδόν δύο μέτρα.

Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε και είχαμε πολύ πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες, μια-δύο φορές ο τερματοφύλακας έσωσε το γκολ, σε ευκαιρίες που περιμέναμε ότι θα σκοράραμε. Κάποιες άλλες φορές η τελική πάσα δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, αλλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όλα τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και αξίζουν συγχαρητήρια. Μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν ήρθε, αλλά πιστεύω ότι ο καθένας νιώθει ευχαρίστηση, ότι μια κυπριακή ομάδα στάθηκε απέναντι σε μια ομάδα της Μπουντεσλίγκα».

Keywords
Τυχαία Θέματα