Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε για τον Ρονάλντο

Έχει μάθει να προκαλεί. Δεν έχει τη φήμη του «καλού παιδιού» όπως ο Μέσι αλλά όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είτε τον λατρεύει είτε τον αντιπαθεί, αδιάφορος σίγουρα δεν περνάει.Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει καταφέρει σχεδόν τα πάντα. Το gazzetta.gr σας παρουσίαζει 10 λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει γνωστές για εσάς που είτε τον θαυμάζετε είτε όχι.

Δεν έχει τατουάζ

Η μόδα επιτάσσει οι ποδοσφαιριστές να έχουν τατουάζ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουμε δει πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές να έχουν καλύψει

σχεδόν όλο τους το σώμα με την τέχνη των τατουάζ. Γιατί όμως ο Κριστιάνο δεν έχει. Ο κύριος λόγος είναι για να μπορεί να δώσει τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο αίμα. Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό με τις βελόνες θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο για τον ιό του HIV, ηπατίτιδα και άλλες ασθενείς του αίματος. Σαν μέτρο πρόληψης πολλές χώρες επιτάσσουν να περάσει ένας χρόνος από το τελευταίο τατουάζ για να δώσεις αίμα όποτε δεν το δέχεται.

Είναι απίστευτα φιλάνθρωπος

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είναι και από τους πιο συμπαθείς παίκτες του κόσμου. Υπάρχουν αυτοί που προτιμούν τον Μέσι, αυτοί που απλά είναι άλλη ομάδα αλλά και πάρα πολλοί που τον θεωρούν αλαζόνα. Όμως είναι γνωστό ότι ο ο Ρονάλντο είναι πολύ φιλάνθρωπος. Ένα από αυτά που έχουν βγει είναι ότι στον σεισμό και το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό το 2004 η τηλεόραση έδειξε ένα παιδάκι να φοράει μια μπλούζα της Πορτογαλίας με το όνομα του Ρονάλντο επάνω. Αποκαλύφθηκε ότι ο επιθετικός της Ρεάλ συγκινήθηκε και με την βοήθεια και άλλων μάζεψαν χρήματα και βοήθησαν να χτιστεί ξανά από την αρχή μια ολόκληρη πόλη.

Είναι ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη

Σύμφωνα με την λίστα του περιοδικό Forbes τον Μάιο του 2014 είναι ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής ο οποίος λαμβάνει το αστρονομικό ποσό των 73 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο. Μπορεί σαν ποσό συμβολαίου να μην είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αλλά με τα μπόνους της ομάδας του αλλά και τις συμφωνίες με τους χορηγούς είναι ο πλουσιότερος παίκτης ποδοσφαίρου του κόσμου.

Το όνομα του οδηγεί στα περισσότερα «μη ασφαλή» αποτελέσματα

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, αποδείχτηκε ότι το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι από τα πιο δημοφιλή ονόματα που αναζητούνται στο Google. Aναμενόμενο αυτό. Σε έρευνα που έγινε όμως από εταιρεία που πρόληψης ενάντια σε ιούς του υπολογιστή αποκαλύφθηκε ότι το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο εμπεριέχει 6,2% ρίσκο ασφάλειας. Αυτό ο αριθμός βγαίνει κυρίως από «κατεβάσματα» που περιλαμβάνουν βίντεο, screensavers αλλά και φωτογραφίες του ποδοσφαιριστή.

Μουσείο CR7

Οι περισσότεροι παίκτες φτιάχνουν σπίτι τους έναν χώρο για να φυλάνε τα τρόπαια τους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο όμως το προχώρησε ένα βήμα. Έχει δικό του μουσείο. Στην γενέτειρα του την Μαδέιρα υπάρχει μουσείο με το όνομα του, το οποίο έχει αφιερώσει στον εαυτό του και επιτρέπει στο κοινό του να θαυμάσει την συλλογή του από βραβεία με 5 δολάρια. Έχει μέσα από μετάλλια, τις δύο «Χρυσές Μπάλες», πάρα πολλά τρόπαια που έχει κερδίσει στην καριέρα του με τις ομάδες του αλλά και την εθνική του ομάδα. Επίσης υπάρχει συλλογή από μπάλες, φανέλες και υπογεγραμμένες φανέλες από τον ίδιο. Πριν από λίγες ημέρες έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του!

Ο τιμητικός τίτλος στην Πορτογαλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αρχηγός της ομάδας της χώρας του. Έχει τιμηθεί με τον τίτλο «Grand Officer» ένα βραβείο που το παίρνουν σε όσους βοηθούν να επεκτάθει η Πορτογαλική κουλτούρα, ιστορία και αξίες. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας δήλωσε για τον παίκτη :«κατάφερε να γίνει ένας αθλητής παγκοσμίου φήμης ως σύμβολο της Πορτογαλίας, συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της χώρας και έγινε παράδειγμα για τις επόμενες γενιές».

Άλμα NBA

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να πηδήξει πάρα πολύ ψηλά. Αυτό είναι γενικά γνωστό και είχε γίνει θέμα όταν σε ένα παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ έκανε άλμα και έφτασε στο ύψος το κεφάλι του Εβρά. Συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο έχει την ικανότητα να πηδήξει 44 εκατοστά σε στατικό άλμα και 78 εκατοστά με τρέξιμο. Αυτός ο αριθμός είναι 7 εκατοστά πάνω από τον μέσο όρο που υπάρχει στις μετρήσεις του ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει ότι πηδάει πολύ ψηλά ο Κριστιάνο.

«Σε καλύτερη φόρμα και από γάτα»

Για να είσαι επαγγελματίας αθλητής πρέπει να είσαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Αυτό είναι γεγονός. Ο άσσος της Ρεάλ κρατάει το σώμα του σε άριστα επίπεδα φυσικής κατάστασης και αυτό είναι γεγονός. Το λίπος στο σώμα του Ρονάλντο είναι κάτω από 10%. Κάπως έτσι έχει κυκλοφορήσει η έκφραση που λέει ότι είναι σε πιο καλή φυσική κατάσταση και από μια υγιή γάτα. Το λίπος της πρέπει να είναι περίπου σε αυτό το νούμερο για να είναι υγιής και έτσι ακούγεται πολύ συχνά να λέγεται για τον Ρονάλντο η ίδια έκφραση.

Σηκώνει 16 Toyota Prius

O CR7 έχει στο καθημερινό του πρόγραμμα γυμναστικής πολλά βάρη. Σε ένα μέσο όρο της προπονήσης του και στο γυμναστήριο της Ρεάλ αλλά και στο σπίτι ο φτάνει να σηκώνει το αστρονομικό νούμερο των 23,055 κιλών. Αυτό ισοδυναμεί με το βάρος 16 Toyota Prius. Απίστευτος αριθμός.

Έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς

Όταν ήταν 15 χρονών ο Ρονάλντο είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Δεν θα ήταν σε θέση να συνεχίσει το ποδόσφαιρο αν δεν βρισκόταν λύση. Είχε διαγνωσθεί με ταχυκαρδία ή αλλιώς αγωνιστική καρδιά, δηλαδή η καρδιά του χτύπαγε πολύ γρήγορα γεγονός που αν συνδυαζόταν με επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Τελικά, υποβλήθηκε σε επέμβαση λέιζερ για να καυτηριάσει την περιοχή που είχε πρόβλημα και ευτυχώς για όλους στο ποδόσφαιρο η λύση ήταν μόνιμη χωρίς ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα από τότε.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα