«Ένας συνοδός για δυο παιδιά δημοτικού και προδημοτικής»

Τη δική τους θέση αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον χώρο της Παιδείας εξέφρασαν οι οργανωμένοι γονείς προδημοτικής, μέσω του Προέδρου τους.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Προδημοτικής Κώστας Γιάγκου ανέφερε ότι μέσα από τις αποφάσεις του Υπουργείου προκύπτουν διάφορες στρεβλώσεις, με πιο τρανταχτές αυτές των παιδιών που χρειάζονται συνοδούς. Σύμφωνα με τον κ. Γιάγκου, ενώπιον της Συνομοσπονδίας υπάρχουν 3 καταγγελίες οι οποίες διερευνώνται και αφορούν περιπτώσεις παιδιών που θα συνοδεύονται από μια συνοδό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει

περίπτωση όπου μια κοπέλα συνοδός θα συνοδεύει ένα παιδί στην προδημοτική και ένα στο δημοτικό.

Ο κ. Γιάγκου ανέφερε ότι η Συνομοσπονδία έμεινε αμέτοχη στην αρχή της όλης κρίσης λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης που είχε από το Υπουργείο Παιδείας.

Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, ο κ. Γιάγκου σημείωσε ότι κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι σεβαστός. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά επηρεάζουν τα παιδιά στο εκπαιδευτικό κομμάτι. Ο κ. Γιάγκου τόνισε ότι σημαντικότερο πρόβλημα είναι η μείωση των συνοδών, κάτι για το οποίο λήφθηκαν διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις οι οποίες φαίνεται να αθετούνται.

Σε παρόμοιες καταγγελίες, εξάλλου, προχώρησαν και οι οργανωμένοι γονείς Μέσης εκπαίδευσης, την ώρα που στο προεδρικό συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό συμβούλιο. Νωρίτερα, ο Υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα