Δάνεια κατόχων αξιογράφων την Πέμπτη ενώπιον Βουλής

Οδηγείται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη για ψήφιση η πρόταση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου για συμψηφισμό των δανείων που έχουν γίνει για αγορά τραπεζικών αξιογράφων (με ενέχυρο τα αξιόγραφα), δήλωσε μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Αναπληρωτής Πρόεδρός της, Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Άγγελος Βότσης.

Ο κ. Βότσης είπε ότι “η πρόταση αυτή

έχει αναδιαμορφωθεί ελαφρώς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΕΔΕΚ και θα οδηγηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση”.

Ανέφερε ότι “εκ πρώτης όψης έχουν τοποθετηθεί υπέρ, η ΕΔΕΚ, το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ενώ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα μεταφέρουν στις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες τη συγκεκριμένη αλλαγή που έχει γίνει για τοποθέτηση και των κομμάτων τους στην Ολομέλεια της Πέμπτης”.

Σε ερώτηση εάν η πρόταση αυτή του Προέδρου της Βουλής είναι αντισυνταγματική, ο κ. Βότσης απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως “θεωρούμε ότι η πρόταση του κ. Ομήρου, ακόμη κι αν υπάρχουν επιφυλάξεις σε συνταγματικά θέματα, μπορεί να οδηγηθεί στην Ολομέλεια”.

Επί του ιδίου θέματος, ο Πρόεδρος και Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, εξέφρασε την επιφύλαξη ότι “μυρίζει αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα προκύψει την περίοδο, που θα είναι ήδη διαλυμένη και νομοθετικά η Βουλή των Αντιπροσώπων και ίσως υπάρξει νομοθετικό κενό για το πώς θα διαχειριστεί η Βουλή, αφού θα έχει ήδη κλείσει, την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “πολύ πιθανό να κάνει απευθείας αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, οπότε η πρόταση νόμου, θα μείνει στον αέρα, κάτι για το οποίο είχα προειδοποιήσει”.

Για το άλλο νομοσχέδιο, της συμμετοχής των “κουρεμένων” καταθετών στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών ο κ. Περδίκης, ήγειρε το θέμα της διαχείρισης της περιουσίας της Λαϊκής Τράπεζας από τους ίδιους τους “κουρεμένους” καταθέτες και είπε ότι το ζήτημα “έμεινε στα υπόλοιπα, και είναι πιο σημαντικό από αυτό που θέλει να ψηφίσει η Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα υπερψηφίσει στην Ολομέλεια της Πέμπτης και τις δύο αυτές προτάσεις νόμου, παρά τις επιφυλάξεις ως προς την αντισυνταγματικότητά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα