Yπόθεση ΧΥΤΑ&ΧΥΤΥ: Ημερολόγιο "καίει" Λουρουτζιάτη

Ερμητικα κλειστο κρατουν το στομα τους τα δυο στελεχη της HELECTOR. Αρνουνται καθε αναμειξη στο σκανδαλο των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ. Την ιδια στιγμη πενθημερη κρατηση σε δεκα προσωπα επεβαλε σημερα το Δικαστηριο.

«Καίνε» τον Δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Λουρουτζιάτη

τα ημερολόγια δραστηριοτήτων του Δήμου που παρέλαβε η αστυνομία. Από τις σημειώσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται ότι η μια από τις συναντήσεις με τον Κοκότση έγινε στην πινακοθήκη. Ο ανακριτής της υπόθεσης Λοχίας Γιάννος Κωσταντίνου κατέθεσε στο δικαστήριο πως σε μια από τις υποδείξεις σκηνών που έγιναν ο Κοκότσης είπε ότι ανέμενε τον Λουρουτζιάτη στην Πινακοθήκη στην οποία είχε συνάντηση με τους Δημάρχους της Επαρχίας Λάρνακας

Στο ημερολόγιο του Δημάρχου που κατέχει η αστυνομία εντοπίστηκε σημειωμένο η συγκεκριμένη ημερομηνία που αναφέρει ο Κοκότσης, ότι ο 6ος ύποπτος συμμετείχε στην πιο πάνω συνάντηση στην πινακοθήκη, δηλαδή στο σημείο που υπέδειξε ο Κοκότσης.Επισημαίνεται ότι ο Λουρουτζιάτης από την πλευρά του αρνείται για τις συναντήσεις που είχε με τον Κοκότση. Στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης που προΐσταται των ερευνών κατέθεσε πως το ποσό που φέρεται να δόθηκε σε μίζες και να καλύφθηκε από τα πλαστά τιμολόγια που αφορούν το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης ανέρχεται μέχρι στιγμής στο 1.162.300 ευρώ.

Τα πλαστά τιμολόγια που αφορούσαν φύκια και χρήματα τα οποία λάμβανε ο 1ος ύποπτος Δημήτρης Πατσαλίδης σχεδόν έχουν εντοπιστεί όλα και αξιολογούνται.Ο Πατσαλίδης αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις που υποβάλλονται.Ο Μιχάλης Πάντης, 2ος ύποπτος, εντοπίζεται σε αρκετά έγγραφα που αφορούν το έργο της Κόσιης και ήταν ο συντονιστής. Παραδέχεται για την συνάντηση που είχε με τον Κοκότση σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Ο 2ος ύποπτος αντικατέστησε τον 7ο ύποπτο Γιώργο Κουλλαπή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο 3ος ύποπτος Αντώνης Κουρουζίδης και ο 4ος ύποπτος Στέλιος Παπαδόπουλος ήταν από το 2005 στην επιτροπή διαπραγμάτευσης του έργου της Κόσιης.Και οι δύο αρνούνται επίμονα να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις. Για τον ύποπτο υπ’ αριθμό 5, Χριστάκη Πέτρου , διαπιστώθηκε ότι ήταν βοηθός του Αντώνη Κουρουζίδη στην επίβλεψη και συντονισμό του έργου της Κόσιης.

Στην ανάκριση του έδωσε μόνο κάποιους ισχυρισμούς, αλλά πλέον και αυτός αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Οι ύποπτοι 7 και 8 Γιώργο Κουλλαπή και Νικόλα Κουλλαπή αντίστοιχα, μέσω εταιρείας στην οποία ανήκουν μέλη των οικογενειών τους συνήψαν συμφωνία με την Ηelector όπως ο 8ος ύποπτος να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης και ΧΥΤΑ Πάφου. Επίσης ο 7ος ύποπτος με εισηγήσεις του προς τον Γενικό Δ/ντη του Υπουργείου τοποθέτησε τον 4ο ύποπτο δηλαδή τον Στέλιο Παπαδόπουλο ως συντονιστή επίβλεψης του έργου της Κόσιης. Ο Imad Baqleh 9ος ύποπτος, κατά την ανάκριση δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Ο 10ος ύποπτος Δημήτριος Γιαννακόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έδωσε στον Σάββα Βέργα κάποια χρήματα αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν εισφορές.Και οι 10 οδηγήθηκαν τον πρώι στο Δικαστήριο το οποίο διέταξε την κράτηση τους για 5 ημέρες.

Στην Κύπρο αναμένεται και ο τελευταίος ύποπτος

Πρόκειται για τον Αθανάσιο Κατρή ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Helector AE μητρική της Helector στην Κύπρο και ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Κύπρο τις επόμενες μέρες. Κατά την έναρξη της διαδικασίας η κατηγορούσαν αρχή αναφέρθηκαν σε δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας που λέει ότι… «παρόλο που το αίτημα της Αστυνομίας ήταν για 8 μέρες, οι ανακριτές της υπόθεσης θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διεκπεραιώσουν το ανακριτικό έργο σε 5 μέρες.

Αν είναι ανεπαρκής ο χρόνος η Αστυνομία θα είναι αναγκασμένη να αποταθεί στο δικαστήριο εκ νέου για ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης των 10 υπόπτων.Μετά από την δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της ΚΔ οι συνήγοροι υπεράσπισης των 10 υπόπτων δεν έφεραν ένσταση.

Keywords
Αναζητήσεις
λουρουτζιάτης
Τυχαία Θέματα