Ακτινογραφία σε καρέ καρέ διαδρομή απαγωγέα-παιδιών –Τα 2 σενάρια

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο που πρώτο το SigmaLive δημοσίευσε το πρωί της Τετάρτης και δείχνει τις πρώτες στιγμές των παιδιών πλάι στον φερόμενο απαγωγέα, λίγα λεπτά μετά την αρπαγή τους από το Δημοτικό.

Σε μια προσπάθεια δεύτερης ανάγνωσης του βίντεο που καταγράφει καρέ καρέ τις πρώτες στιγμές των παιδιών, το SigmaLive επιχείρησε να λάβει επιστημονική άποψη από μια εγκληματολόγο και μια ψυχολόγο. Κοινές ερωτήσεις ήταν το πώς ερμηνεύεται η παρουσία

των παιδιών πλάι στον φερόμενο απαγωγέα τους αλλά και το πώς ο φερόμενος απαγωγέας κατάφερε να κερδίσει έστω και προσωρινά την εμπιστοσύνη των δυο ανηλίκων, για να τα οδηγήσει στο διαμέρισμά του όπου και τα κρατούσε για 8 ώρες.

Στο SigmaLive μίλησε η δρ.Δήμητρα Τσίτση η οποία έδωσε σε μια πρώτη ανάγνωση μια γενικότερη εικόνα για το πώς ένας άγνωστος μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός παιδιού. Σύμφωνα με την δρ.Τσίτση, ο άγνωστος μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός παιδιού βλέποντας το συχνά. Εξηγώντας η δρ.Τσίτση ανέφερε ότι στην προκείμενη ο δράστης ίσως να είχε προσεγγίσει ξανά τα παιδιά στο σχολείο. Από την άλλη πλευρά, ίσως να υπήρξε εκφοβισμός στα παιδιά. Για παράδειγμα υπό απειλή, ο άγνωστος ίσως να ανέφερε στα παιδιά ότι ξέρει κάτι που έκαναν, το οποίο τα παιδιά να θεωρούν κακό. Περαιτέρω η εγκληματολόγος σημείωσε στο SigmaLive ότι αν ο δράστης προσέγγισε κι άλλες φορές τα παιδιά στο σχολείο ίσως λέγοντάς τους μια καλημέρα, αυτά να θεωρούσαν υποσυνείδητα ότι είναι γνωστός τους.

Σύμφωνα με την δρ.Τσίτση στο εν λόγω βίντεο που δημοσίευσε το SigmaLive οι απόψεις διίστανται κυρίως ως προς το τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το τι μπορεί να συνέβη σημείωσε η δρ.Τσίτση.

Σημειώνεται ότι τα δυο παιδιά έλαβαν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ενώ ο δράστης τέθηκε υπό 8μερη κράτηση. Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας ξεκαθάρισε ότι ο δράστης παραδέχθηκε την διάπραξη αδικημάτων, ενώ ο κ.Χρυσοστόμου σημείωσε ότι ισχυρισμός του δράστη είναι ότι προχώρησε στην απαγωγή με σκοπό τα λύτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα