Χτίζοντας ένα πιο φωτεινό αύριο: Η σημασία της κοινωνικής προσφοράς

Στον σημερινό κόσμο, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί, υπάρχει περισσότερη ενημέρωση από ποτέ για τα κοινωνικά ζητήματα. Κατά συνέπεια, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερη επίγνωση γύρω από θέματα που αφορούν τόσο το σύνολο της κοινωνίας, όσο και υπο-ομάδες αυτής, ενώ μπορούν παράλληλα να αναζητήσουν πιο εύκολα τρόπους ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων ή τη στήριξη ευάλωτων ομάδων.

Σε αυτό το κλίμα, πολλές εταιρείες έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν λόγω των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που εκπονούν, με στόχο να προσφέρουν ενεργά στην

κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται. Μια από αυτές είναι και η Libertex, μία από τις κορυφαίες διεθνείς πλατφόρμες συναλλαγών και μέλος του Ομίλου Libertex με έδρα την Κύπρο. Οι δράσεις ΕΚΕ που αναλαμβάνει αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας, για την οποία η εταιρεία έχει μάλιστα λάβει την πιστοποίηση Great Place to Work® για το 2023, την υψηλότερη διάκριση εταιρικής κουλτούρας του επιχειρηματικού κόσμου.

Η προσφορά είναι στο DNA των αξιών που διέπουν τη Libertex, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις κοινωνικές δράσεις που έχει στηρίξει έμπρακτα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ολική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε σε υπνοδωμάτια του «Σπιτιού της Ελπίδας» στη Λευκωσία, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο στέγασης, αποκατάστασης, ένταξης και βιώσιμης λύσης για ασυνόδευτα παιδιά από τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center που εδρεύει στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη ενέργεια χρηματοδοτήθηκε μέσω δωρεάς που πραγματοποίησε η Libertex στο “Hope for Children”. Η δωρεά αυτή ήταν το επιστέγασμα του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που σύναψε η εταιρεία με τον οργανισμό το 2022, με στόχο τη διαχρονική στήριξη των προγραμμάτων και των δομών του.

Με πρωτοβουλίες όπως οι παραπάνω και μια δέσμευση για συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη, η Libertex έχει καταφέρει πολλά παραπάνω από το να διαμορφώσει ένα εξαιρετικό χώρο εργασίας για τους εργαζομένους της: έχει συμβάλει και θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου, φωτεινότερου αύριο για το σύνολο της κοινωνίας.

Και η ανακαίνιση χώρων του «Σπιτιού της Ελπίδας» στη Λευκωσία, είναι μόνο το σημείο εκκίνησης στη διαρκή στήριξη της Libertex στο HFC, καθώς η εταιρεία έχει ήδη προγραμματίσει μια σειρά επερχόμενων δράσεων, πάντα με γνώμονα την ουσιώδη και απτή στήριξη των αναγκών του ανθρωπιστικού οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα