Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ... έφτασε τα 89 χρόνια ιστορίας και στην Τούμπα λόγω Σαββίδη ευελπιστούν η συνέχεια να είναι πολύ καλύτερη με την κατάκτηση τίτλων που θα μεγαλώσει την τροπαιοθήκη.

Σαν σήμερα (12 Απριλίου) πριν από 89 χρόνια ιδρύθηκε μια ομάδα στην Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης. Αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ.

Ένας σύλλογος δοξασμένος για τον οποίο εδώ και δεκαετίες παθιάζονται χιλιάδες πιστοί φίλαθλοι της ομάδας.

Παρότι ο Δικέφαλος... απέχει από τους τίτλους ωστόσο δημιουργεί καθημερινά νέους ΠΑΟΚτσήδες. Στην Βόρεια Ελλάδα τα ποσοστά του είναι εντυπωσιακά και είναι με βάση τα στατιστικά είναι πρώτη δύναμη. Οι άνθρωποι του συλλόγου, με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στο... τιμόνι της ομάδας βλέπουν την αναγέννηση της ομάδας. Μπορεί φέτος να μην γιόρτασαν το πρωτάθλημα που τόσο ήθελαν, όμως οι πάντες πιστεύουν πως... το αύριο τους ανήκει.

Ο ΠΑΟΚ θ’ αλλάξει επίπεδο πολύ σύντομα χωρίς να τον βαραίνουν χρέη του παρελθόντος και τον κόσμο του πλέον να αγωνιά όχι για το αν πληρώθηκαν οι παίκτες κι αν κάποιος έκανε προσφυγή, αλλά για το ποια μεγάλα ονόματα θα έρθουν το καλοκαίρι στην Τούμπα.

Γενέθλια ημέρα του ΠΑΟΚ λοιπόν η 12η Απριλίου, όπως αναγράφεται στο καταστατικό του ερασιτέχνη. Ο Δικέφαλος χρόνια τώρα, εκφράζει το πάθος, την πίστη, τον μόχθο της λαϊκής μάζας. Ο κόσμος του θέλει η ομάδα να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και να βγει κόντρα στο σύστημα και στους «μεγάλους» του Λεκανοπεδίου. Οι «πιστοί» του τονίζουν συνεχώς πως είναι η πιο αδικημένη ομάδα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με τους λίγους τίτλους που έχει κερδίσει. Χάρη στην αγάπη απλών ανθρώπων ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα με ιδιόκτητο γήπεδο. Μάλιστα οι φίλαθλοι του Δικεφάλου βοήθησαν να χτιστεί το σημερινό γήπεδο στην Τούμπα πριν από 50 χρόνια!

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου "Ερμής", που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – το Πέρα.Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822).

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος).

Αν και επίσημα το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε την 20η Απριλίου 1926, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ όπως αναφέρει: (άρθρο 16, παράγραφος Β), «Ημέρα γιορτής του ομίλου ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεώς του, δηλαδή η 12η Απριλίου».

Ο ΠΑΟΚ έχει στην τροπαιοθήκη του μόλις έξι τίτλους (4 Κύπελλα και 2 πρωταθλήματα). Η αρχή έγινε το 1972 και συνεχίστηκε το 1974 με την κατάκτηση δύο Κυπέλλων. Το 1975 ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, κάτι που έκανε ξανά το 1985. Αυτό ήταν και το τελευταίο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα. Δεκαέξι χρόνια μετά το 2001 ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στους τίτλους και κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας για τρίτη φορά στην ιστορία του. Ενώ δύο χρόνια μετά σηκώνει το ίδιο τρόπαιο μέσα στην Τούμπα με αντίπαλο τον Άρη (1-0 με γκολ του σημερινού του προπονητή Γ.Χ Γεωργιάδη).

Keywords
Τυχαία Θέματα