Χρώμα Ελαιών στην ομάδα Fed Cup

Ο Φώτος Καλλίας επιλέχθηκε κάπτεν και η Ελίζα Ομήρου το Νο1 της γυναικείας Εθνικής Κύπρου στο τένις.



Έντονο άρωμα από Ελαιών θα έχει η φετινή ομάδα του Fed Cup, δηλαδή η Εθνική γυναικών της Κύπρου στο τένις. Κάπτεν (προπονητής) της ομάδας ορίστηκε από την ΟΑΚ ο Φώτος Καλλίας, ενώ το Νο1 της ομάδας έχει επιλεχθεί να είναι η 16χρονη Ελίζα Ομήρου. Η ομάδα Fed Cup της Κύπρου

θα αγωνιστεί μεταξύ 13-18 Απριλίου 2016 στο 3ο γκρουπ της ευρω-αφρικανικής ζώνης.

Ο Φώτος Καλλίας ήταν πέρσι ο κάπτεν της ομάδας Davis Cup (ανδρών), ενώ φέτος έχει αναλάβει να κοουτσάρει την ομάδα Fed Cup της χώρας μας. Ο 32χρονος προπονητής είναι ο αρχι-προπονητής της ακαδημίας της Ελαιών. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 16χρονη Ελίζα Ομήρου είναι η κορυφαία Κύπρια τενίστρια εδώ και χρόνια, κατακτώντας αρκετούς τίτλους στη γυναικεία κατηγορία, ενώ αγωνίζεται στο διεθνές τουρ Juniors της ITF. Η Ομήρου, που προπονείται στην Ελαιών στην Έγκωμη, ως η κορυφαία τενίστρια είναι το αδιαμφισβήτητο Νο1 της Εθνικής.

Η Κύπρος θα αγωνιστεί και φέτος στο 3ο γκρουπ της ευρώ-αφρικανικής ζώνης, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Ούλτσιν, στα νότια του Μαυροβουνίου μεταξύ 13 και 18 Απριλίου, σε χωμάτινη επιφάνεια.

Πέραν από την Κύπρο, από την Ευρώπη θα λάβουν μέρος οι Αρμενία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισλανδία, Κόσοβο, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Νορβηγία, Σκόπια και από την Αφρική οι Αλγερία, Ανγκόλα, Καμερούν, Κονγκό, Μαγαδασκάρη, Ναμίμπια, Μαρόκο, Μοζαμβίκη και Τυνησία. Οι χώρες θα κληρωθούν σε ομίλους των τριών ή τεσσάρων και η νικήτρια κάθε ομίλου θα προχωρήσει στα νοκ-άουτ, με δύο Εθνικές να ανεβαίνουν στο 2ο γκρουπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα