Χριστουγεννιάτικο μήνυμα στους πρόσφυγες απο τον Κάμερον

Να αναλογιστούν τις χριστιανικές αξίες της Βρετανίας κάλεσε τους πολίτες στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είπε ότι οι σημαντικές θρησκευτικές ρίζες της χώρας την έκαναν «ένα επιτυχημένο σπίτι για ανθρώπους όλων των πίστεων και καμίας πίστης».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που θα περάσουν τα Χριστούγεννα σε προσφυγικούς καταυλισμούς έχοντας φύγει από τη Συρία, την ώρα που κάποιοι χριστιανοί

θα πάνε στην εκκλησία υπό το φόβο δίωξης.

«Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κάποιοι θα περάσουν την εορταστική περίοδο άρρωστοι, άστεγοι ή μόνοι», είπε ο κ. Κάμερον, υπογραμμίζοντας παράλληλα το έργο όσων θα εργάζονται τα Χριστούγεννα για να βοηθήσουν τον ευάλωτο πληθυσμό, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων που «στοχεύουν τους τρομοκράτες στους ουρανούς του Ιράκ και της Συρίας» και «διασώζουν μετανάστες που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο».

Ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν δεΝ θα εκδώσει επίσημο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, αλλά με άρθρο του σε εφημερίδα επισήμανε ότι πολλοί χαμηλόμισθοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούν να πάρουν άδεια για τις γιορτές, καθώς και ότι ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να ρωτούν τους εαυτούς τους αν μπορούν να κάνουν περισσότερα για τους άλλους», ανέφερε ο κ. Κόρμπιν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα