Χριστoφίδης: Εκεί θα γίνει η τρίτη γεώτρηση της Τουρκίας στην ΑΟΖ

«Πρόκληση», όπως καταγράψουμε και κρατήσουμε τα λόγια του, σε σχέση με την τρίτη γεώτρηση της Τουρκίας, απηύθυνε μέσα από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης, έχοντας προφανώς κάποιου είδους πληροφόρηση για τις σχεδιαζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε: «Πολύ φοβούμαι, και κρατήστε το, ότι αν δεν σταματήσουν οι

προκλήσεις και πάμε σε συνομιλίες, η τρίτη γεώτρηση θα γίνει εντός αδειοδοτημένων οικοπέδων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και πιθανός , βορείως του οικοπέδου 7. Και επαναλαμβάνω, κρατήστε αυτές τις παρατηρήσεις, διότι, στα στούντιο λέμε διάφορα πράγματα τα οποία εγώ θεωρώ σοβαρά και περνούν έτσι… Έπεα πτερόεντα. Λόγια τα οποία λέμε και χάνονται».

Επίσης, ο κ. Χριστοφίδης, στην ίδια εκπομπή δήλωσε ότι η γεώτρηση του «Φατίχ» ήταν εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης (ΑΟΖ) και παραβίαζε κυριαρχικά δικαιώματα. Η νέα γεώτρηση του «Γιαβούζ» είναι εντός χωρικών μας υδάτων και είναι παραβίαση κυριαρχίας κι όχι κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα