Χριστόφιας/Ευσταθίου: «Κυβερνούν με αυταρχισμό» – «Λανθασμένη προσέγγιση»

Αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τ΄όνομα του ΑΚΕΛ. Το Διοικητικό Δικαστήριο έριξε το μπαλάκι στο Εκλογοδικείο δηλώνοντας αναρμόδιο να αποφανθεί επί του θέματος. Από την ίδια ώρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ παράλληλα γίνεται προετοιμασία για προσφυγές για αποζημιώσεις.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος του κόμματος Χρίστος Χριστόφιας καθώς και ο Κωστής Ευσταθίου εκ μέρους

της ΕΔΕΚ.Αρχικά ο κ.Χριστόφιας είπε ότι με την απόφαση αυτή δεν τους άφησαν επιλογή και έδωσαν ξαφνικά μια συγκεκριμένη ερμηνεία του νόμου. «Δεν μας άφησαν άλλη επιλογή χθες από του να καταθέσουμε υποψηφιότητα με το όνομα ΑΚΕΛ (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού), ακυρώνοντας δηλαδή τον συνδυασμό με το οποίο πολιτευόμαστε τόσα χρόνια και έχουμε κάνει και την προεκλογική μας εκστρατεία».

Διαβάστε επίσης: ΓΓ ΑΚΕΛ για το όνομα: «Θα αμφισβητήσουμε ακόμη και το αποτέλεσμα εκλογών»

«Κάναμε ένσταση και στις 6 Επαρχίες γι΄αυτό το ζήτημα. Εντός των επόμενων ημερών θα δούμε πως θα διαχειριστούμε την όλη κατάσταση», είπε ο κ.Χριστόφιας.«Θεωρούμε ότι αυτό είναι το ποιόν της Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ Κυβερνούν με αυταρχισμό και αλαζονεία εδώ και 8 χρόνια και αυτό το εξέφρασαν και σ’ αυτό το θέμα.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ στη συνέχεια ο Κωστής Ευσταθίου είπε ότι πρόκειται για παραλογισμό και για μια παντελώς λανθασμένη προσέγγιση.Εγείρονται όπως είπε ερωτήματα και για τον τρόπο και τον χρόνο που αναδείχθηκε το θέμα αυτό από την Εκτελεστική εξουσία.

Δυσκολεύουμε χωρίς λόγο τα πράγματα, σημείωσε.Εξήγησε ότι αυτές οι νομοθεσίες εξυπηρετούν δυο πράγματα: να ξέρει ο πολίτης τι ακριβώς ψηφίζει και να μην συγχύζεται και να μην καταστρατηγούνται οι πρόνοιες της νομοθεσίας αναφορικά με τις συνεργασίες κομμάτων. Προκαλεί εντύπωση πρόσθεσε ο κ.Ευσταθίου πως μετά από 16 εκλογικές διαδικασίες που εμφανίζεται το ΑΚΕΛ να απαιτείται να αλλάξει όνομα.

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες ΣΙΓΜΑ: Μισό εκατ. οι αποζημιώσεις που διεκδικεί το ΑΚΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα