Χριστοδουλίδης: Δεν θ’ αποδώσει ευθύνες στην έκθεση ο ΓΓ ΟΗΕ

Φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στις 22 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, και επεσήμανε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική

συνάντηση, αφού αναμένεται η ε/κ πλευρά να ενημερωθεί και για την πορεία των επαφών του κ. Γκουτέρες με άλλους εμπλεκόμενους, όπως για παράδειγμα με τον Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος, όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, θα έχει κι άλλες σημαντικές επαφές στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, με εκπροσώπους του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Έλληνα ΥΠΕΞ και άλλους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεκτάθηκε επί του Κυπριακού, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια δεδομένα που προβληματίζουν ή εμποδίζουν τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, όπως για παράδειγμα η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε λόγο για απομακρυσμένο ενδεχόμενο συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί στη Νέα Υόρκη.
Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «δεν θα υπάρξει απόδοση ευθυνών στην έκθεση του Γεν. Γραμματέα, γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος». Ο κ. Γκουτέρες αναμένει να δει, μέσα από τις επαφές του, αν υπάρχει προοπτική και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί, συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ενέργεια: Δεν ανατρέπεται ο ενεργειακός σχεδιασμός

«Θα επιθυμούσαμε να είχαμε ποσότητες που να ήταν χρήσιμες από μόνες τους», δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τις μειωμένες ποσότητες φυσικού αερίου που βρέθηκαν στο κοίτασμα «Ονησίφορος».

«Αναμέναμε αυτά τ’ αποτελέσματα, δεν αναμέναμε τεράστιες ποσότητες», πρόσθεσε.
Εντούτοις, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να επηρεάζεται από τις σημερινές ανακοινώσεις.
Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος, κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, θα έχει σημαντικές επαφές με εκπροσώπους ενεργειακών κολοσσών.

Δείτε τη συνέντευξη του Kυβερνητικού Εκπροσώπου στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης!

Keywords
Τυχαία Θέματα