Χρειαζόμαστε σταθερότητα

Άνω-κάτω τα κατεχόμενα μετά την παραίτηση των ψευδοϋπουργών
Ο Ακιντζί δήλωσε ότι δεν θέλει πολιτική κρίση εν μέσω συνομιλιών για το Κυπριακό

Ύστερα από την απόφαση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) να αποσυρθεί από τον «κυβερνητικό» συνασπισμό, οι λεγόμενοι υπουργοί του κόμματος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Παραιτήθηκαν οι ψευδοϋπουργοί Συγκοινωνιών, Οικονομικών, Βιομηχανίας και Εμπορίου, Τουρισμού, Παιδείας,

Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Η λεγόμενη συγκυβέρνηση CTP-UBP είχε σχηματιστεί στις 15 Ιουλίου του 2015. Η ψευδοκυβέρνηση κατέρρευσε με φόντο την οικονομική συμφωνία Τουρκίας-ψευδοκράτους.

Η αποχώρηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας υπό τη λεγόμενη Κυβέρνηση Συνασπισμού με το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα υπό τον Ομέρ Καλιοντζού πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές για ανάδειξη μελών της ψευδοβουλής.

Ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε ότι εάν ο «πρωθυπουργός» υποβάλει την παραίτησή του, τότε ο ίδιος θα συναντηθεί αμέσως με πολιτικά κόμματα που έχουν έδρες στη Βουλή.

Προβαίνοντας σε δήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις εντός της λεγόμενης κυβέρνησης, είπε ότι στην κοινή γνώμη δόθηκαν οι πληροφορίες ότι ένας από τους εταίρους θα αποσύρει τους «υπουργούς» του από την «κυβέρνηση».

«Δεν μου δόθηκε οποιαδήποτε επίσημη πληροφορία επί του θέματος. Στην πολιτική το τελευταίο 24ωρο ή 48ωρο είναι πολύ σημαντικό. Γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε ο κ. Ακιντζί.

Λέγοντας ότι η ανάμειξή του στη διαδικασία αυτή θα γίνει δυνατή μόνο εάν και όταν ο «πρωθυπουργός» τού υποβάλει την παραίτησή του, ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα σημαίνει παραίτηση της «κυβέρνησης».

«Αυτό θα σημαίνει η έναρξη των αναζητήσεων για μια νέα “κυβέρνηση” και τα πολιτικά κόμματα με έδρες στη “Βουλή” θα αρχίσουν να ανταλλάζουν απόψεις επί του θέματος. Κι εγώ, σε μια τέτοια περίπτωση, θα αρχίσω αμέσως τις διαβουλεύσεις μου για να μη χαθεί περισσότερος χρόνος στη δημιουργία μιας νέας “κυβέρνησης”», πρόσθεσε.

Το σημαντικό είναι η σταθερότητα, είπε, σημειώνοντας ότι δεν θέλει οποιαδήποτε κρίση ή χάος, ειδικότερα σε καιρό που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις επί του Κυπριακού.

«Αυτή η διαπραγματευτική διαδικασία είναι το μέλλον του τουρκοκυπριακού λαού», τόνισε ο κ. Ακιντζί, λέγοντας ότι αυτό που προσπαθούν είναι να γλυτώσουν τις επόμενες γενιές από ένα αβέβαιο μέλλον, ούτως ώστε να ζήσουν σε ειρήνη και ευτυχισμένες σαν ένα μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα