Χουριέτ:Δολάρια καλής τύχης σε πραξικοπηματίες από Γκιουλέν

Από ένα δολάριο βρέθηκε στις τσέπες κάποιων πραξικοπηματιών, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τουρκία, τα οποία εκτιμάται ότι τους τα έδωσε ο Φετουλάχ Γκιουλέν για καλή τύχη.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας “Χουριέτ”, η οποία γράφει για το “μυστικό του ενός δολαρίου”, τα δολάρια που βρέθηκαν στην κατοχή στρατιωτικών και επιχειρηματιών που συνελήφθησαν ήταν της σειράς `F`, `C` και `J`.

Εκτιμάται ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν είτε τους τα έστειλε είτε τους τα έδωσε όταν τον επισκέφθηκαν στην Πενσιλβανία. Η σειρά που αρχίζει από `F` εκτιμάται ότι δόθηκε στα μέλη

υψηλής βαθμίδας.

Οξύνονται οι σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας λόγω Γκιουλέν

Σύμφωνα με άλλη είδηση της "Χουριέ", επικρατεί ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας, λόγω της άρνησης του Βερολίνου να θέσει περιορισμούς στα ιδρύματα της κοινότητας Γκιουλέν.

Η Άγκυρα ζήτησε από το Βερολίνο να κινηθεί εναντίον των δραστηριοτήτων του Φετουλάχ Γκιουλέν, ωστόσο η γερμανική πλευρά θεωρεί ότι χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης, γράφει η εφημερίδα.

Πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας αποτελεί και η παρουσία του εισαγγελέα Ζεκερία Οζ στο Βερολίνο, του οποίου η Άγκυρα ζητά την έκδοση, καθώς ήταν ο εισαγγελέας που διοργάνωσε τις συλλήψεις εντός της τουρκικής κυβέρνησης της 17ης και 25ης Δεκεμβρίου για διαφθορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα