Χωρίς Φαν Ντάικ στον τελικό του League Cup

Χωρίς τον Φίργκιλ Φαν Ντάικ θα παραταχθεί η Σαουθάμπτον στον τελικό του League Cup Αγγλίας, όπως δήλωσε σήμερα ο προπονητής της ομάδας, Κλοντ Πιέλ. Ο Ολλανδός... ογκόλιθος της άμυνας των «αγίων», ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στη νικηφόρα (3-0) αναμέτρηση του Ιανουαρίου με τη Λέστερ, δεν θα ξεπεράσει εγκαίρως τον τραυματισμό του, προκειμένου να δώσει το «παρών» στη «μάχη» της 26ης Φεβρουαρίου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ. Μάλιστα, ο Πιέλ τόνισε ότι ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός θα μείνει εκτός δράσης για 2-3 μήνες, εξέλιξη που

αφήνει τη Σαουθάμπτον... ακάλυπτη στα μετόπισθεν.

Ο αγγλικός σύλλογος παραχώρησε πριν από δύο εβδομάδες τον αρχηγό και σέντερ μπακ, Ζοζέ Φόντε, στη Γουέστ Χαμ, με αποτέλεσμα οι «άγιοι» να μην έχουν αρκετές επιλογές, καθώς οι μόνοι έμπειροι αμυντικοί είναι ο Ιάπωνας διεθνής, Μάγια Γιοσίντα, και ο Ρουμάνος Φλορίν Γκάρντος. Μέσα στην εβδομάδα η Σαουθάμπτον απέκτησε τον Ιταλό επιθετικό, Μανόλο Γκαμπιαντίνι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να ενισχυθεί στην άμυνα πριν από τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

«Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και δύσκολο για μας. Αυτός (σ.σ. ο Φαν Ντάικ) είναι σημαντικός για την ομάδα και τους φιλάθλους με την ποιότητα και την ηγετική ικανότητα που διαθέτει» υπογράμμισε ο Πιέλ και συνέχισε: «Είναι ένα πλήγμα, αλλά θα βρούμε λύση. Για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης με τη Λίβερπουλ πήραμε ένα φανταστικό αποτέλεσμα χωρίς αυτόν και θα συνεχίσουμε με άλλες δυνατότητες».

Η Σαουθάμπτον πανηγύρισε δύο νίκες επί της Λίβερπουλ στους ημιτελικούς του League Cup με το ίδιο σκορ (1-0) και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό στο Γουέμπλεϊ μετά το 1979 και την ήττα της από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον τελικό του League Cup, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας του 2003, στον οποίο έδωσε επίσης το «παρών», διεξήχθη στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ. Ο μοναδικός τίτλος των «αγίων» σε μεγάλη διοργάνωση μέχρι σήμερα παραμένει το Κύπελλο Αγγλίας του 1976, όταν η Σαουθάμπτον νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα