Χορηγία €35 εκ. για ευρυζωνικά δίκτυα ενέκρινε η Στέλλα Μιχαηλίδου

Κρατική χορηγία ύψους €35 εκ. για ευρυζωνικά δίκτυα ενέκρινε την Παρασκευή η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου. Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την παράδοση της ετήσιας έκθεσης του Γραφείου της Εφόρου για το 2021, την Παρασκευή, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την παράδοση της έκθεσης, η Έφορος ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τον ρόλο του Γραφείου της, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολουθεί το state aid modernization (εκσυγχρονισμό των κρατικών ενισχύσεων). Αυτό, σημείωσε, δίνει πολλές εξουσίες

στα κράτη μέλη, γιατί οδηγεί σε αποκέντρωση. Οι εξουσίες αυτές, όμως, δίνονται μέσα από κάποιους κανονισμούς, μέσα από αποφάσεις που λαμβάνονται, τις οποίες τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν, σημείωσε, αναφέροντας ότι αυτοί είναι οι Γενικοί Κανονισμοί απαλλαγής κατά κατηγορία.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι σε εθνικό επίπεδο, ο κάθε Έφορος ή η κάθε αρμόδια αρχή κάθε κράτους μέλους μπορούν να εγκρίνουν κρατικές ενισχύσεις μόνοι τους, χωρίς να αποταθούν στην Επιτροπή, ενημερώνοντας, ωστόσο, την Επιτροπή, σε χρονικό διάστημα 10-20 ημερών, για τις εγκρίσεις των σχεδίων στις οποίες έχει προβεί σε εθνικό επίπεδο.

"Στόχος του state aid modernization είναι να κατευθύνει όλα τα κράτη μέλη προς την ίδια κατεύθυνση", σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι προτεραιότητες είναι η πράσινη και η ψηφιακή οικονομία. "Σήμερα, συγκεκριμένα, έχω εγκρίνει €35 εκ. σχετικά με τα ευρυζωνικά δίκτυα", ανέφερε.

Στη συνέχεια, η Επίτροπος παρέδωσε την έκθεση του Γραφείου της για το 2021 στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος, παραλαμβάνοντας την έκθεση, συνεχάρη την κ. Μιχαηλίδου για το έργο που επιτελεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα