Χιλιάδες τα παράνομα φροντιστήρια στην Κύπρο –«Δεμένα τα χέρια του υπουργείου»

Πολλά είναι τα παράνομα φροντιστήρια με τον σύνδεσμο ιδιωτικών φροντιστηρίων Κύπρου να αναφέρει ότι είναι «δεμένα» τα χέρια του Υπουργείου Παιδείας.
Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου Ηρόδοτος Νεοφύτου ανέφερε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των παράνομων φροντιστηρίων.

«Για σχεδόν μισό αιώνα παλεύουμε να θέσουμε τέρμα σε αυτή την παρανομία.  Το 2018 αποφάσισε η Βουλή

να επικαιροποιήσει την νομοθεσία περί φροντιστηρίων νόμου. Ο νόμος έδωσε τρία χρόνια παράταση στους συνάδελφους να συμμορφωθούν με τα νέα κριτήρια. Ήρθε η πανδημία  και γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να δώσει παράταση ένα χρόνο. Τέλειωσε και ο τέταρτος χρόνος αλλά και πάλι αρκετοί είχανε πρόβλημα γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες ήταν στον αλγόριθμο υπηρεσίας άρα δώσαμε ακόμη ένα χρόνο και φτάσαμε στο 2023 που ήταν ο πέμπτος χρόνος» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Όπως είπε 500 είναι τα νόμιμα φροντιστήρια που λειτουργούν στην Κύπρο με την πλειοψηφία να προέρχεται από την Λεμεσό όμως διευκρίνισε πως υπάρχουν χιλιάδες άλλα που λειτουργούν παράνομα.

«Δηλαδή όχι μόνο δεν είναι στο μητρώο Α αλλά υπάρχει και κάποια εκκρεμότητα είτε πολεοδομίας, είτε πυροσβεστικής, είτε υγειονομικό θέμα. Για να πάρει άδεια κάποιος πρέπει να ελεγχθεί από όλες τις υπηρεσίες» είπε.

Σημείωσε ότι το υπουργείο ελέγχει τα νόμιμα φροντιστήρια αλλά για τα παράνομα χρειάζεται δικαστικό διάταγμα. «Γι’ αυτό τα χέρια του υπουργείο δένονται και γι’ αυτό απευθυνόμαστε προς την Αστυνομία για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα