Χίλαρι Vs Τράμπ: Δείτε ζωντανά το πρώτο debate

Λίγες ώρες απομένουν για το πρώτο και κρίσιμο όπως χαρακτηρίζεται debate μεταξύ της Χίλαρι Κλιντον και του Ντόναλντ Τράμπ, της πρώτης δηλαδή ιστορικά, γυναίκας υποψηφίου αλλά και του πρώτου (και ίσως μοναδικού) άνδρα υποψήφιου που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις με τις επίμαχες δηλώσεις του, αρκετό καιρό πριν τις εκλογές.

Η τηλεμαχία των δυο, αναμένεται να πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις. Τελευταίες δημοσκοπήσεις

προμηνύουν μια δυναμική εκλογική μάχη. Εκτιμάται ότι την πρώτη τηλεμαχία θα παρακολουθήσουν 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Δεν είναι βέβαιο ωστόσο ότι το υψηλό ενδιαφέρον των τηλεθεατών θα μεταφραστεί και σε μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές.

Στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ στην σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters που δόθηκε σήμερα Δευτέρα (26/09) στη δημοσιότητα, λίγες ώρες πριν την πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων.

Η έρευνα αυτή βασίζεται σε εβδομαδιαίες, διαδικτυακές δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 Αμερικανοί και υπολογίζει τον αριθμό των εκλεκτόρων ανά Πολιτεία. Το αποτέλεσμα δείχνει σημαντική άνοδο για την Κλίντον μετά από πολλές εβδομάδες.

Μιλούν οι αριθμοί

Σε ποσοστά, η Κλίντον συγκεντρώνει στη Φλόριντα 49% έναντι 45% του Τραμπ. Ο εκκεντρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος χάνει έδαφος και στο

Νέο Μεξικό, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 47% για την Κλίντον. Στο Κολοράντο και τη Νεβάδα, που τις θεωρούσε "σίγουρες", τώρα φαίνεται ότι θα δοθεί μάχη στήθος με στήθος.

Αυτές οι Πολιτείες όλες μαζί δίνουν 20 εκλέκτορες. Από την άλλη, τα ποσοστά της Κλίντον υποχωρούν στο 'Ορεγκον και το Γουισκόνσιν (17 εκλέκτορες και οι δύο μαζί) όπου είναι αδύνατον να γίνει ακριβής πρόβλεψη για το αποτέλεσμα.

"Απογείωση" των social media κι οχι μόνο για την μετάδοση του debate

Το debate πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Hofstra της Νέας Υόρκης στις 21:00 (τοπική ώρα) και μπορεί θα προβάλλεται στα κυριότερα δίκτυα καλωδιακής συμπεριλαμβανομένων των CNN, Fox News, ABC, NBC, CBS, MSNBC και C-SPAN. Το debate θα μεταδίδεται εξάλλου ζωντανά μέσω των σελίδων αρκετών αμερικανικών ειδησεογραφικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τους χρήστες του Twitter, το επίσημο hashtag της βραδιάς είναι το #DemDebate

Στον σύνδεσμο πιο πάνω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά, μαζί με τα 100 και πλέον εκατομμύρια τηλεθεατών, την τηλεμαχία των δυο υποψηφίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα