Χατζηγιάννης: Κύκλωμα μέσα και έξω από στο Συνεργατισμό

Για κύκλωμα μέσα και έξω από το Συνεργατισμό έκανε λόγο μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του Σίγμα ο ΓΔ της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, Νικόλας Χατζηγιάννης.

Μετά την γραπτή καταγγελία του Συνεργατισμού και του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου της Λεμεσού, τον Οκτώβριο του 2014, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης,

άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Επεσήμανε παράλληλα οτι χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση και για το γεγονός ότι οι θεσμοί οι οποίοι εμπλέκονταν στον έλεγχο δεν προχώρησαν τόσα χρόνια σε έρευνα για το θέμα αφού όπως δήλωσε, υπήρχε σκιά.

Σημειώνεται οτι η αστυνομία Λεμεσού, προχώρησε στη σύλληψη του 54χρονου ιδιοκτήτη εργοληπτικής εταιρείας, από τη Λευκωσία, ο οποίος καταζητείτο, σε σχέση με την υπόθεση των ατασθαλιών στην ΣΠΕ Αγίας Φύλας. Ο 54χρονος επισκέφθηκε ο ίδιος, μαζί με το δικηγόρο του, το ΤΑΕ Λεμεσού, όταν ενημερώθηκε πως εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα κράτησης 7 ημερών εναντίον τόσο του 54χρονου όσο και των τριών πρώην στελεχών της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, που συνελήφθηκαν χθες το απόγευμα.

Για την ίδια υπόθεση εξακολουθεί να καταζητείται ο 42χρονος Διευθυντής της εργοληπτικής εταιρείας, η οποία, σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, εξασφάλισε δάνεια από τη ΣΠΕ, ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών βρίσκονται και άλλα πρόσωπα και εταιρείες.

Ο αριθμός των δανείων ξεπερνά τα 100 και το συνολικό ποσό τους τα 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φέρεται να εξασφαλίστηκαν μεταξύ 2006-2009, με πλαστά έγγραφα, σε σχέση με τη φερεγγυότητα των εγγυητών και των απαιτούμενων εξασφαλίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα