Χάσικος: Το ΚΥΠΕ μετέδωσε λανθασμένα τις δηλώσεις μου

Εντελώς λανθασμένα μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, οι οποίες έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής με αντικείμενο τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή Σολέας, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι ο τίτλος που αποδόθηκε σε κείμενο που περιέχει τις δηλώσεις του είναι καταρχήν εντελώς λανθασμένος.

Συγκεκριμένα ο τίτλος ήταν «Αν ψάχνετε ευθύνη ή καθυστέρηση, ψάξετε την πάνω στους επιχειρησιακούς».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «αντίθετα με τον τίτλο του δημοσιεύματος του ΚΥΠΕ, ο ίδιος δεν επέρριψε οποιαδήποτε ευθύνη στους Υπηρεσιακούς, οι οποίοι με αυταπάρνηση έπραξαν το καθήκον τους. Αντίθετα, ο ΥΠΕΣ υπεραμύνθηκε του έργου και των προσπαθειών που κατέβαλαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, έχοντας ακριβώς υπόψη ότι κάποιοι έψαχναν, από την πρώτη στιγμή, να τους θυματοποιήσουν. Αυτή ήταν και είναι η στάση και η θέση του ΥΠΕΣ, στάση και θέση την οποίαν εξέφρασε σθεναρά και με κατηγορηματικό τρόπο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στους δημοσιογράφους, που έγιναν αμέσως μετά το πέρας αυτής της συνεδρίας».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι για την ουσία και το ακριβές κείμενο των δηλώσεων του ΥΠΕΣ, θα πρέπει κανείς να κοιτάξει το Ανακοινωθέν Τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργού και απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, περιλαμβανομένου και του ΚΥΠΕ, το απόγευμα.

Κλείνοντας, μέσω της νέας ανακοίνωσης ο κ. Χάσικος «επιθυμεί να εκφράσει, για άλλη μια φορά, τις θερμές του ευχαριστίες και την ευαρέσκεια του προς όλες τις κρατικές Υπηρεσίες και τα μέλη τους, τους εθελοντές και γενικά προς όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα