Χαρτσιώτης/Βουλή: Σε 48 ώρες δεν υπήρξε έγκλημα που δεν είχε συμβεί

Στην Επιτροπή Νομικών παρευρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης στον απόηχο της αύξησης της εγκληματικότητας αλλά και των επεισοδίων εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Η Επιτροπή θα συζητήσει μεταξύ άλλων επικαιρικών θεμάτων και την πρόταση της Κυβέρνησης για θέσπιση επιπρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, όπως για παράδειγμα η απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών αγώνων με απόφαση Υπουργικού. 

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Διαβάστε επίσης: Ζητά να αποφασίζει για αγώνες κεκλεισμένων

και Συνδέσμους Φιλάθλων η Κυβέρνηση

Αρχικά μίλησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ  Άριστος Δαμιανού ο οποίος ανέφερε ότι τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ δύσκολο το περιβάλλον για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το έργο σας. Από την εμπλοκή μας στα ζητήματα χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση».

Εκ μέρους του ΔΗΚΟ μίλησε η Χριστίνα Ερωτοκρίτου, η οποία ανέφερε ότι θα συνδράμουν στις ενέργειες του Υπουργείου για να επικρατήσει το κράτος δικαίου. «Όλα χρειάζονται διαφοροποίηση και ενδεχομένως ολική αλλαγή προσέγγισης. Υπάρχει πολύ κακή εικόνα στα δικαστήρια».

Ο βουλευτή του ΕΛΑΜ  Σωτήρης Ιωάννου, ανέφερε ότι αναλαμβάνεται ένα δύσκολο έργο με τα γεγονότα να μην είναι αισιόδοξα. «Πρέπει να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».

Παίρνοντας τον λόγο ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι με ιδιαίτερη χαρά που είμαι κοντά σας. Έχω ακούσει πολύ προσεκτικά τα όσα είπατε».

Υπογράμμισε ότι «θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι μαζί σας στις συνεδρίες που είναι για σοβαρά θέματα. Τα σοβαρά ζητήματα όπως η βία και η ασφάλεια τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Όταν ανάλαβα το υπουργείο ήταν σε μια δύσκολη στιγμή. Έχει χρόνια που παρακολουθούμε ομιλίες και διαλέξεις οι οποίες είναι χρήσιμες».

Συμπλήρωσε ότι μέσα σε 48 ώρες δεν υπήρξε έγκλημα που δεν είχε συμβεί και ακολούθησε και η οπαδική βία με δύο περιστατικά. «Τα εργαλεία που είχε το Υπουργείο ήταν δεδομένα. Οι οδηγίες ήταν η Αστυνομία να λάβει στον ύψιστο βαθμό τις αποφάσεις για διαφύλαξη προστασίας της ζωής. Η Αστυνομία έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις. Μαγικό ραβδί δεν έχει κανένας».

Η είδηση ανανεώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα