Χαρούμενα Χριστούγεννα με Έντεγκααρντ... και +5!

Τα φετινά Χριστούγεννα θα την βρουν στην κορυφή... και με άνεση! Η ασταμάτητη Άρσεναλ όχι απλά παρέμεινε στο ρετιρέ, αλλά αύξησε και τη διαφορά της από την Μάντσεστερ Σίτι στους πέντε βαθμούς μετά το 2-0 επί της Γουλβς! Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ έκανε τη διαφορά στο «Μολινό» με τα δύο τέρματα που πέτυχε για να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Αρτέτα την ήττα (2-1) των «πολιτών» από την Μπρέντφορντ!

Η Γουλβς θέλησε να δοκιμάσει τα όρια, τις αντοχές και τα νεύρα των παικτών της Άρσεναλ μπροστά

στα μάτια του Ζουλιέν Λοπετέγκι που θα καθίσει στον πάγκο των «λύκων» με την επανέναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας μετά το Μουντιάλ.

Η μαζική άμυνα των γηπεδούχων στο «Μολινό» διαμόρφωσε ένα απόλυτα προβλέψιμο και λογικό σκηνικό με την μπάλα να μετακινείται στο μισό γήπεδο και τους «κανονιέρηδες» να ζορίζονται πολύ για να δημιουργήσουν οτιδήποτε. Όταν βρέθηκε η ευκαιρία για να σταματήσει το παράλληλο ποδόσφαιρο και να πατήσει περιοχή με καλές προοπτικές ο Γκάμπριελ Ζεσούς, είχε οριζόντιο δοκάρι στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης.

H Άρσεναλ είχε χάσει από τα πρώτα λεπτά τον Γκρανίτ Τζάκα που αναγκάστηκε ν' αποχωρώσει λόγω προβλήματος και ο Φάμπιο Βιέιρα μπήκε στη θέση του με τον Αρτέτα να ελπίζει πως ο νεαρός χαφ θα έδινε τη φαντασία που ήταν απαραίτητη για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και από αυτόν τελικά βρέθηκε η λύση, με τον Βιέιρα από αριστερά να παίρνει την πάσα του Ζεσούς και να σκάβει για τον Έντεγκααρντ στη μικρή περιοχή ώστε να γίνει το 1-0 στο 54'. Το γκολ αυτό προκάλεσε το διαφορετικό παιχνίδι από τη στιγμή που και η Γουλβς πλέον βγήκε από το καβούκι της.

Ωστόσο, η βραδιά ήταν του Έντεγκααρντ. Στο 75' μετά από απόκρουση του Σα σε σουτ του Μαρτινέλι ο Νορβηγός με κοντρόλ και αριστερό σουτ έγραψε το 2-0! Με αυτό το σκορ η Άρσεναλ αύξησε τη διαφορά της από τη Σίτι στους πέντε βαθμούς και για φέτος τα Χριστούγεννά της είναι... μαγικά!

Πηγή: england365.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα