Χάρης: Ξεκάθαρα πολιτικό το μήνυμα του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ξεκάθαρο και πολιτικό είναι το μήνυμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικούς τους νόμους που ψήφισε η προηγούμενη βουλή αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τα δικαστήρια, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Με ομόφωνες γνωμοδοτήσεις τις οποίες εξέδωσε σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εν λόγω νομοθεσία καταστρατηγεί την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, κρίνοντάς

τους ως «αντισυνταγματικούς».

Πρόκειται για τον «Περί της Ρύθμισης Θεμάτων Αποκρατικοποίησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016» και τον «Περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016», οι οποίοι αναπέμφθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε δημοσίως γιατί να μην μπορεί να εξεταστεί μια πρόταση η οποία εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την Οικονομία, αλλά και το ευρύτερο συμφέρον.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός έκανε αναφορά στην αποκρατικοποίηση του κρατικού λαχείου, την αποκρατικοποίηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, στη μίσθωση της περιουσίας του κράτους στο Τρόοδος, αλλά και στο σχέδιο ανάπτυξης του λιμένα Λάρνακας.

Όσον αφορά στην Cyta, ο Υπουργός έθεσε ως στόχο τη μερική αποκρατικοποίησή της, με τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς που ισχύει σήμερα, αλλά παράλληλα η διαχείριση να περάσει σε στρατηγικό επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα