Χάρης: Θα διορθώσουμε τα προβλήματα για τις μετοχές ΣΚΤ

Στη διόρθωση των νομικών προβλημάτων που προέκυψαν αναφορικά με τη δωρεάν μεταβίβαση μετοχών του Συνεργατισμού σε πελάτες και καταθέτες, προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τη γνωμοδότησης του Γενικού Εισαγγελέα, γεγονός που ενδέχεται να αλλάξει το αρχικό χρονοδιάγραμμα της εισδοχής της μετοχής της τράπεζας στο ΧΑΚ.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας στην StockWatch, οι αναφορές

του Γενικού Εισαγγελέα που απαντούν στα ερωτήματα τα οποία έθεσε με επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας προς τη Νομική Υπηρεσία, εξετάζονται από υπηρεσιακούς λειτουργούς.

«Μελετούμε τρόπους με τους οποίους θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε τις διαδικασίες ένταξης της μετοχής της ΣΚΤ στο χρηματιστήριο και την παραχώρηση δωρεάν μετοχών, χωρίς οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα», ανέφερε.

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να καθυστερήσει τις διαδικασίες εισαγωγής της ΣΚΤ στο χρηματιστήριο και σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που θέλει τη μετοχή της τράπεζας να διαπραγματεύεται στο ΧΑΚ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η απόφαση του υπουργικού ισχύει και δεν έχει μεταβληθεί.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής γνωμοδότηση από τον Γενικό Εισαγγελέα, όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να ζητηθεί στο μέλλον.

«Είναι πιθανόν να το πράξουμε», είπε ο Υπουργός, ο οποίος σημείωσε πως «η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης δήλωσε στη StockWatch ότι είναι στη διάθεση του υπουργού οικονομικών να απαντήσει στα οποιαδήποτε ερωτήματα και να δώσει διευκρινίσεις επί των αναφορών του.

Όπως έχει διαρρεύσει, στην επιστολή του προς τον Γενικό Ελεγκτή, ο κ. Κληρίδης εστιάζει στα νομικά κωλύματα στην απόφαση για παροχή δωρεάν μετοχών στους καταθέτες και πελάτες της ΣΚΤ σε δύο σχετικούς νόμους που αφορούν, ο μεν πρώτος στον περί αναδιάρθρωσης χρηματοοικονομικών οργανισμών νόμο και ο δεύτερος στον περί λογιστικής και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα