Χάρης: Νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις μετά τις εκλογές

Νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις βλέπει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μετά τις προεδρικές εκλογές του 2018, τονίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Υπουργός ανέφερε ότι η Κυβέρνηση διατηρεί τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στους τελευταίους μήνες της θητείας της. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα θα μπορούσε

να προχωρήσει με γρηγορότερο ρυθμό.

«Αυτή είναι η δημοκρατία. Θα πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία και η έγκριση από τη Βουλή, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους», είπε, ενώ επισήμανε τις μεταρρυθμίσεις που επετεύχθησαν στον τομέα της Υγείας, αλλά και τον νόμο για το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, περιλαμβανομένων των εξαιρέσεων.

Όσον αφορά στην Οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί είναι πραγματική, βιώσιμη και ισχυρή και τόνισε το γεγονός ότι πλέον η Κύπρος έχει περάσει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Τόνισε, δε, ότι σε αντίθεση με την δημοσιονομική και πιστωτική επέκταση του παρελθόντος, η σημερινή ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της ισχυρής απόδοσης συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Ναυτιλία και οι επιχειρηματικές υπηρεσίες, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενισχυθούν, καθώς στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο ναυάγιο του Crans-Montana και στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δήλωσε ότι «χρειάζονται δύο για το τανγκό» και επισήμανε ότι θα πρέπει να δούμε πράξεις από όλους και όχι μόνο λόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα