Χαμός για τη συναυλία ειρήνης: «Πλυντήρια αίματος..»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η «συναυλία ειρήνης» στην οποία θα συμμετάσχουν δεκάδες καλλιτέχνες την ερχόμενη βδομάδα στην Αθήνα.

Οι χρήστες κατακλύζουν τα social media θέλοντας να καυτηριάσουν το γεγονός ότι δεν έγινε ξεκάθαρη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Θα μας κάνουν κανένα ντου οι Τούρκοι και ο Νταλαρας

αγκαλιά με Γλυκερια, Πεγκυ Ζήνα και Μποφίλιου θα κάνουν συναυλία για την ειρηνη, τραγουδώντας: «Μεσ’ της Πόλης το χαμαμ, ένα χαρέμι κολύμπα. Ντιριντάχτα, ντιρι, ντιρι, νταχτα»

— LouellaDeVil (@MsLouellaDeVil) March 23, 2022

Διάσημοι Έλληνες τραγουδιστές και ηθοποιοί θα δώσουν το παρών στη συναυλία. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν γίνεται στην αφίσα καμία αναφορά στον αιματηρό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη, αλλά και τα μπερδεμένα χρώματα Ουκρανίας και Ρωσίας, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αντιδράσουν για τις ίσες αποστάσεις και την εξίσωση του θύτη με το θύμα.

ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Μην νομιμοποιήσετε το ξέπλυμα στον Πούτιν.#Συναυλια_Ειρηνης ή καλύτερα...#Πλυντήριο_αιματος. pic.twitter.com/JK9qy2FmpI

— Elias Palaiologos (@EliasPalai) March 22, 2022

Η νέα αυτή «ουδέτερη» συναυλία έρχεται λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου στο Σύνταγμα, στην οποία επίσης εξίσωσε θύτες και θύματα στον πόλεμο της Ουκρανίας και δήλωσε «είμαστε με τον άνθρωπο», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και φαρμακερά σχόλια.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι και ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο καλλιτέχνης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook θέλησε να αναφερθεί στην τραγωδία του πολέμου τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν είναι η δουλειά του να κάνω πολιτική και πως τάσσεται στο πλευρό των αμάχων και των ανώνυμων θυμάτων.

«Είναι τόσο σκληρά κι απάνθρωπα αυτά που γίνονται γύρω μας για να σκεφτόμαστε οπαδικά. Εγώ, λοιπόν, είμαι με τους άμαχους. Με τους ανθρώπους που αφανίζονται που βλέπουν να καταστρέφονται οι πόλεις τους. Με τα παιδιά που θάβονται κάτω από τα ερείπια. Με τις στρατιές προσφύγων που φεύγουν κυνηγημένοι από τον τόπο τους. Είμαι με τα θύματα του πολέμου και δεν θα συμμετέχω σε κανένα πολιτικό παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι η δουλειά μου να κάνω πολιτική. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να σταθώ δίπλα στην απόγνωση, στον εφιάλτη που ζουν οι άμαχοι αυτού του κόσμου. Οι άνθρωποι που τρέχουν να σωθούν χωρίς να φταίνε. Με ενδιαφέρουν τα ανώνυμα θύματα κι όχι οι ανταγωνισμοί της εξουσίας.
Σκέφτομαι ένα παιδί κλεισμένο σε ένα υπόγειο, σε μια τρύπα, σε μια σκηνή, χωρίς όνειρα, χωρίς αύριο, στη Σερβία, στη Συρία, στnν Υεμένη ,στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, παλιότερα στην Κύπρο και τρελαίνομαι!

Αυτούς σκέφτομαι. Αυτούς που το μόνο αίτημά τους είναι μια πιο δίκαιη ζωή. Γι αυτό θα συμμετέχω σε κάθε προσπάθεια που θα βοηθήσει να στείλουμε τα αναγκαία για τη ζωή των αμάχων του πολέμου. Για τη φαρμακευτική περίθαλψη, την υλική βοήθεια, την ασφάλειά τους.

Είμαι πλάι σε κάθε αθώο παιδί, κάθε άνθρωπο που ξυπνάει το πρωί χωρίς σπίτι, χωρίς φαγητό, χωρίς πατρίδα και με τους σταυρούς των δικών του στα χέρια.
Αυτή την ώρα Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου. Γι αυτούς τραγουδάω τώρα για να μαζέψουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι τους είναι αναγκαίο να το στείλουμε ώστε να αντέξουν τον εφιάλτη που ζουν.

Είμαι με όποιον σηκώνεται από το ζεστό καναπέ της άνεσής του και κάνει κάτι για τα αθώα θύματα του πολέμου. Γεννήθηκα σε μια προσφυγική γειτονιά κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω τη μάνα μου να λέει ‘’όποιος κάνει τον πόλεμο είναι ένοχος ‘’» έγραψε ο Γιώργος Νταλάρας.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» διοργανώνει μεγάλη συναυλία για την Ειρήνη, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 στις 20:00  στα Προπύλαια και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Απαιτούμε  να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Γνωρίζουμε ότι όταν  κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή. Σκοτωμοί. Ορφάνια. Προσφυγιά. Καταστροφή. Δυστυχία. Φτώχεια. Μίσος. Τείχη ανάμεσα στους λαούς και τις καρδιές των ανθρώπων.

Αυτό είναι το σκοτάδι και η φρίκη των ιμπεριαλιστικών  πολέμων  Και όλοι μας, αν επικρατήσει, είμαστε ηττημένοι. Είναι απαραίτητο να σιγήσουν τα όπλα. Οι βομβαρδισμοί, η πυρηνική απειλή, οι κούρσες εξοπλισμών ποτέ δεν ήταν η λύση. Να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη! Να φωτίσουν τον κόσμο οι αξίες της ανθρωπότητας. Ο πολιτισμός. Ο ανθρωπισμός. Η αλληλεγγύη. Η παγκόσμια αδελφοσύνη. Να νικήσει η ζωή. Ειρήνη».

Με πληροφορίες από ert.gr/iefimerida.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα