Χάλκινο και για Αχιλλέως! (Φώτος)

Σε άλλη μια παγκόσμια διοργάνωση, αυτή τη φορά στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής, οι διεθνείς σκοπευτές μας Γιώργος Αχιλλέως στους άνδρες και Νικόλας Βασιλείου στους έφηβους έκαναν το καθήκον τους και εξασφάλισαν από ένα μετάλλιο για την Κύπρο.

Τόσο ο Γιώργος όσο και ο Νικόλας τερμάτισαν στην τρίτη θέση του τελικού του σκητ στην κατηγορία τους και εξασφάλισαν από ένα χάλκινο μετάλλιο, τα οποία σε συνδυασμό με το χάλκινο της Άντρης Ελευθερίου στο σκητ γυναικών έκαναν

τρία τα μετάλλια του ιδίου χρώματος για την χώρα μας, ανεβάζοντας την στη 15η θέση του πίνακα των μεταλλίων, υπενθυμίζοντας μας ότι η Κύπρος είναι η «χώρα του χαλκού»...

Την τελευταία μέρα του σκητ, Γιώργος Αχιλλέως και Νικόλας Βασιλείου είχαν παράλληλες πορείες, κτυπώντας και οι δυο 49/50 και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 122/125. Ο μεν Νικόλας επικεφαλής στην κατηγορία του ο δε Γιώργος ισόβαθμος στη δεύτερη θέση. Στον τελικό των εφήβων που προηγήθηκε, ο Νικόλας πέτυχε 41/50 και εξασφάλισε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ για το χρυσό «πάλεψαν» ο Εμίλ Πέτερσεν από τη Δανία και ο Ιλία Στρουτσιόλι από την Ιταλία, για να κερδίσει τελικά ο Δανός με 54/60 έναντι 53/60 του Ιταλού σκοπευτή. Στους άνδρες, ο Γιώργος Αχιλλέως αφού απέκλεισε τρεις αθλητές εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο με 42/60, ενώ το χρυσό κατέκτησε ο Ιταλός Γκαμπριέλε Ροζέτι με 54/60 και το Χάλκινο ο Βίνσεντ Χαάκα από τη Γερμανία με 52/60. Ο Ροζέτι ήταν και ο επικεφαλής του τελικού, στον οποίο πέρασε με 123/125.

Οι άλλοι δυο σκοπευτές μας στην κατηγορία των Ανδρών, Τάσος Χαπέσιης (114/125) και Δημήτρης Κωνσταντίνου (113/125) τερμάτισαν στην68η και 71η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 113 αθλητές. Στην κατηγορία των εφήβων, ο νεαρός Χριστόδουλος Κόκκινος που «ξύπνησε» την τελευταία μέρα (49/50) συγκέντρωσε 115/125 και τερμάτισε στη 17η θέση, ενώ ο μικρότερος της παρέας Πέτρος Εγγλεζούδης, με 80/125 περιορίστηκε στην 80ή θέση.

Οι φετινοί Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής της Μόσχας θα ολοκληρωθούν σήμερα Κυριακή με τη διεξαγωγή του αγώνα των «ζευγαριών» (Skeet Mixed Team), στον οποίο το κυπριακό «ζεύγος» θα στελεχώσουν οι διεθνείς μας Δημήτρης Κωνσταντίνου και Άντρη Ελευθερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα