Χαιρετισμός του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα

Στις 8 Ιανουαρίου ο Πρέσβης της Κύπρου στο Βατικανό κ. Γεώργιος Πουλλίδης, με την ευκαιρία του νέου έτους απέστειλε με ομιλία του ευχές προς τον Πάπα Φραγκίσκο εκ μέρους του διπλωματικού σώματος το οποίο είναι διαπιστευμένο στην Αγία Έδρα.

Ο χαιρετισμός του κ. Πουλλίδη έγινε σε ειδική τελετή στο Βατικανό στην οποία συμμετείχαν 150 πρέσβεις από όλον τον κόσμο. 

Ο κ. Πουλλίδης αναφέρθηκε στα ταξίδια και τη δράση

του Ποντίφικα σε όλον τον κόσμο

εστιάζοντας ιδιαίτερα στα διαχρονικά του μηνύματα για ειρήνη και προστασία «όλων

εκείνων των ανθρώπων όπως τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά σε όλον τον κόσμο που υποφέρουν από πολέμους και συγκρούσεις».

Ο κ. Πουλλίδης έδωσε έμφαση στο κάλεσμα του Ποντίφικα προς τους Πρέσβεις για την ανάγκη που υπάρχει να  αναδειχθούν σε “τεχνίτες” της ειρήνης, στην υπηρεσία των λαών υπηρετώντας το κοινό καλό, προκειμένου να υπερβούν τα προσωπικά  συμφέροντα και να εργαστούν για μια διπλωματία του διαλόγου, ικανή να αναζητήσει όλα εκείνα που  ενώνουν και να παραμερίσει όλα αυτά που χωρίζουν τους λαούς.  

Σε ένα κλίμα συγκίνησης ο Πρέσβης μας στο Βατικανό υπενθύμισε απόσπασμα από την ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουγγαρία τον περασμένο Απρίλιο: Ο Ποντίφικας τότε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και σημασία στην αξία της πολυμερούς διπλωματίας είχε δηλώσει ότι «Η ειρήνη δεν θα έρθει ποτέ ως αποτέλεσμα της επιδίωξης μεμονωμένων στρατηγικών συμφερόντων, αλλά μόνο από πολιτικές ικανές να βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα, την ανάπτυξη για όλους: πολιτικές που να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα, στους φτωχούς και στο μέλλον».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρέσβης μας στο Βατικανό ευχήθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο δύναμη για τη συνέχιση του έργου του:

«Άγιε Πατέρα, δεχθείτε τις θερμότερες ευχές μας για καλή χρονιά και καλή υγεία. Εκ μέρους της διπλωματικής οικογένειας που είναι διαπιστευμένη στην Αγία Έδρα, την οποία εκπροσωπώ ως Πρύτανης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δύναμη που μας δώσατε τον περασμένο χρόνο και που εκφράσατε τη βεβαιότητα ότι, σε αυτόν τον κόσμο που υποφέρει, ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό. Ευχαριστώ Άγιε Πατέρα για το ακούραστο έργο σας, που δίνει ελπίδα σε τόσους πολλούς λαούς, σε τόσους άνδρες και γυναίκες.»

Keywords
Τυχαία Θέματα