Μποζκίρ: Βάση της λύσης η πολιτική ισότητα των Τ/κ

Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί μια δίκαιη λύση στην Κύπρο εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στα κατεχόμενα, όπου θα έχει σήμερα επαφές με την τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, ο κ. Μποζκίρ αναφέρει ότι στο νησί υπάρχει έντονη κινητικότητα για μια περιεκτική λύση, προσθέτοντας

ότι οι τακτικές επαφές των δύο ηγετών προκαλούν ικανοποίηση.

"Ως Τουρκία δίνουμε σημασία ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη, περιεκτική και μόνιμη λύση", είπε ο Τούρκος Υπουργός, λέγοντας ότι "έχει σημασία η διασφάλιση μιας λύσης η οποία να έχει βάση της την πολιτική ισότητα και τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων".

"Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την ιστορική μας ευθύνη για τη διατήρηση της ελευθερίας των Τουρκοκυπρίων και τη διασφάλιση μιας μόνιμης ειρήνης, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικότητες", ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν την ενίσχυση του ψευδοκράτους από οικονομικής και κοινωνικής άποψης, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πεδίο η πιο σημαντική εξέλιξη είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου μεταφοράς νερού. "Μακάρι έπειτα από τη λύση το νερό να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού και να υπηρετήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα", είπε ο Βολκάν Μποζκίρ.

Μετά τη συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακιντζί, δεν πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα