Μπουρτζιού κατά Μπουλούτ:Δεν είμαστε περιφέρεια της Τουρκίας

Αβάσιμους, ανεπαρκείς και απρεπείς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς Μπουλούτ, ο Μπαρίς Μπουρτζιού, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η λεγόμενη προεδρία των κατεχομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Μπουρτζιού κάνει λόγο για ανεδαφική ρητορική, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με τις πολιτικές και τους στόχους της τουρκικής πλευράς, ενώ επεσήμανε ότι είναι καθαρά προσωπικές θέσεις του κ. Μπουλούτ που εκφράζονται. Τόνισε ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες δηλώσεις από μέρους Μπουλούτ και δεν μπορούν να τις αγνοήσουν.

Επεσήμανε ότι οι αναφορές

Μπουλούτ έχουν σωρεία λαθών και ανακριβειών και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στόχος, επεσήμανε, είναι η δημιουργία μιας Ομοσπονδίας με δυο ίσα ομόσπονδα κρατίδια, βασισμένα στην ισότητα, τα οποία θα παρέχουν, ελευθερία και ασφάλεια και αυτή είναι η θέση την οποία υποστηρίζει η επίσημη Τουρκία. Αν αυτό, για λόγους που δεν οφείλονται σ' εμάς, δεν γίνει κατορθωτό, είπε, τότε "το κράτος" στα κατεχόμενα θα συνεχίζει να βελτιώνεται και να προχωρά.

Οι σχέσεις με την Τουρκία θα πρέπει να έχουν τη μορφή φιλικής ή ακόμα και μητρικής σχέσης και όχι τα κατεχόμενα να θεωρούνται ως μια υπεράκτια περιφέρεια της Τουρκίας, αναφέρει ο κ. Μπουρτζιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα