Μπουφόν: «Με αυτή την Μονακό, δεν ξέρεις τι θα γίνει»

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Τζίτζι Μπουφόν, μίλησε στη συνέντεξη Τύπου για την Μονακό τονίζοντας ότι δεν έχει βρεθεί από τύχη στα ημιτελικά.

«Μονακό και Γιουβέντους βρίσκονται εδώ γιατί το αξίζουν και γιατί αποδεικνύονται καλύτερες από τις προβλέψεις. Η Μονακό είναι μια νεανική ομάδα, υπήρξα κι εγώ νέος και ξέρω τι σημαίνει να αισθάνεσαι νέος και ανίκητος. Δεν έχουν φτάσει ως εδώ κατά τύχη, νίκησαν σημαντικές ομάδες» είπε για τους Μονεγάσκους ο 39χρονος

και συνέχισε για τον τρόπο που θα διαχειριστεί τον αγώνα η Γιουβέντους.

«Πριν δύο χρόνια ήμασταν ήρεμοι γιατί ήταν ανέλπιστο αυτό που κάναμε, τώρα είμαστε ήρεμοι γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που άρχισε πριν χρόνια και η οποία μας έφερε σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή την αυτοπεποίθηση. Θα έχουμε απέναντι μας ένα γεμάτο γήπεδο αλλά ποτέ δεν μας έχει λείψει η υποστήριξη των οπαδών μας, ούτε καν στο Τόκιο, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα τους αισθανθούμε δίπλα μας αύριο. Η Μονακό είναι μια ομάδα που της αρέσει να επιτίθεται, είναι απρόβλεπτη, με έναν καλό προπονητή. Οταν παίζεις με έναν τέτοιο αντίπαλο δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει».

Ο Μπουφόν ρωτήθηκε για το αν είναι η τελευταία του ευκαιρία για το Champions League. «Ο καθένας μας αξίζει να έχει ακόμη μία ευκαιρία, ανεξάρτητα από την ηλικία. Ο ανταγωνιστικός πρέπει να διαψεύδει πάντα την ηλικία του. Το Champions League δεν είναι εμμονή για μένα, είναι μια διοργάνωση που με κάνει χαρούμενο, ανεξάρτητα από το αν θα το κατακτήσω ή όχι».

Για τον Ιγουαΐν και αν περιμένει σημαντική συνεισφορά, σχολίασε. «Αν με την λέξη συνεισφορά εννοούμε σημαντικό γκολ, για μένα είναι okay όποιος κι αν το βάλει. Στα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα ο Γκονσάλο βοήθησε πολύ ανασταλτικά, βοήθησε στο να βγάλουμε τα δύο ματς χωρίς να δεχθούμε γκολ. Οταν δεν δέχεσαι γκολ έχει γίνει δουλειά από όλους, ακόμη και από τους επιθετικούς. Ο Γκονσάλο είναι πάντα εκεί που πρέπει, με ασίστ και γκολ μας έχει βοηθήσει να νικήσουμε. Ολοι περιμένουν γκολ από αυτόν αλλά εγώ περιμένω να διατηρήσει αυτή τη νοοτροπία. Γιατί με αυτή τη νοοτροπία θα προχωρήσουμε κι άλλο».

Και κατέληξε για το Ρεάλ-Ατλέτικο. «Σίγουρα θα το δω αλλά χωρίς να υποστηρίζω κάποιον. Αν περάσουμε στον τελικό, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Μου αρέσει πολύ το δέσιμο της Ατλέτικο αλλά η Ρεάλ γεννήθηκε κάτω από ένα φωτεινό αστέρι, καταφέρνει πάντα να νικάει ματς που δεν το περιμένεις. Αυτό είναι που λέω συνεχώς: Η συνήθεια του να παίζεις συγκεκριμένα παιχνίδια, το πόσο σημαντικό είναι να είσαι πάντα σε υψηλό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα