Μπερτόλιο: Πέντε βαθμούς και μισή πρόκριση

Πέντε βαθμούς και μισή πρόκριση άφησε στον ΑΠΟΕΛ ο Φακούντο Μπερτόλιο στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στον Αρχάγγελο. Ο Αργεντινός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 προκειμένου να καλύψει το τεράστιο κενό που άφησε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, όμως δεν τα κατάφερε. Κατ’ ακρίβειαν, ούτε πλησίασε τα επιτεύγματα του συμπατριώτη του.

Παρά το γεγονός ότι αμειβόταν με 300 χιλιάρικα τον χρόνο, ο Μπερτόλιο αποχώρησε από τους

πρωταθλητές χωρίς να αφήσει κάποια παρακαταθήκη. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ θα τον θυμούνται περισσότερο για τους τραυματισμούς του, αντί για το ποδόσφαιρο που έπαιξε για την ομάδα τους.

Ο Αργεντινός, αν κριθεί αυστηρά, απέτυχε να επιβεβαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που τον συνόδευαν όταν κατηφόριζε στον Αρχάγγελο το καλοκαίρι του 2016. Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι με τον ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πέτυχε τέσσερα σημαντικά τέρματα, τρία πέρυσι και ένα φέτος.

Την περσινή περίοδο, σε 30 συμμετοχές, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σημείωσε έξι γκολ, ενώ τα τρία εξ αυτών χαρακτηρίζονται σημαντικά. Ισοφάρισε τον Απόλλωνα και τον Ερμή, ενώ πέτυχε και το νικητήριο τέρμα απέναντι στην Καρμιώτισσα στο ΓΣΖ.

Φέτος, η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά. Πέτυχε το πρώτο τέρμα του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη και έστειλε την ομάδα του στο Λουξεμβούργο με σκορ πρόκρισης. Όσοι υποβαθμίζουν το γκολ με την Ντούντελαντζ, ας θυμηθούν τα πρώτα παιχνίδια των γαλαζοκιτρίνων.

Από εκεί και πέρα δεν έκανε τίποτα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξε, επίσης, σε οχτώ αγώνες στην Κύπρο, εφτά στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο, με τον Ερμή, όπου σημείωσε και τέρμα.

Εν κατακλείδι, ο απολογισμός του Μπερτόλιο στον ΑΠΟΕΛ χαρακτηρίζεται αρκετά φτωχός, σε σύγκριση πάντα με το υψηλό του συμβόλαιο και από το γεγονός ότι ήταν ο πιο υψηλά αμειβόμενος ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Αγωνίστηκε σε 51 παιχνίδια, 13 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 38 στις εγχώριες. Φόρεσε 28 φορές φανέλα βασικού, 20 στην Κύπρο και οχτώ στην Ευρώπη και πέτυχε οχτώ τέρματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα