Μπέρδεμα με το διορισμό 4,500 υπαλλήλων αορίστου- Ο λόγος στον ΓΕ

Μπέρδεμα έχει προκύψει από την ώρα που ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΑΣΥΔΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ΥΠΟΙΚ, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συζητήθηκε εκτενώς το αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ για διορισμό 4,500 υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Όπως έγινε γνωστό από την ώρα που ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Υπ. Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, είδαν με θετικό μάτι το αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ.

Ωστόσο, μπέρδεμα στην όλη υπόθεση προκαλεί η γνωμάτευση νομικού συμβούλου της ΑΣΔΥΚ, Δημοσθένη Στεφανίδη, σύμφωνα με την οποία είναι ανέφικτος ο εν λόγω

διορισμός.

Από την Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα άλλη ζήτησε και εξασφάλισε σχετική γνωμάτευση από εγνωσμένου κύρους δικηγορικό οίκο, η οποία επιβεβαιώνει τις θέσεις της για πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων των εν λόγω υπαλλήλων προς τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Το Sigmalive επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκο Χατζηπέτρου, θέτοντας ενώπιον του τις σχετικές γνωματεύσεις που κάνουν λόγο για ανέφικτο διορισμό των 4,500 υπαλλήλων.

Ο κ. Χατζηπέτρου ήταν απόλυτα σαφής:

«Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Υπουργός Οικονομικών αποδέχτηκαν να διορθώσουν αυτή τη στρέβλωση. Να σημειώσω ότι δεν προκύπτει πρόσθετο κόστος από τους εν λόγω διορισμούς ούτε και θ’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Χατζηπέτρου τόνισε ότι μπορεί να προκύψουν δεκάδες γνωματεύσεις ωστόσο η γνωμάτευση που θα ληφθεί υπόψη είναι αυτή του Γενικού Εισαγγελέα, αφήνοντας να νοηθεί ότι θα ζητηθεί η σχετική γνωμάτευση από τον Κώστα Κληρίδη.

«Εγώ θεωρώ ότι αυτός ο διορισμός διέπεται από απόλυτη συνταγματικότητα, ωστόσο θα αναμένουμε τη γνωμάτευση του ΓΕ», είπε ο κ. Χατζηπέτρου.

Καταλήγοντας να πούμε ότι το Sigmalive επικοινώνησε και με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος ερωτηθείς επί του θέματος, απάντησε λακωνικά:

«Αν μας ζητηθεί γνωμάτευση, θα τη δώσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα