Μπαϊράκ: Στα κατεχόμενα η ΕΚΤ για την μετάβαση στο ευρώ

Αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να μεταβεί στα κατεχόμενα τον ερχόμενο μήνα για να πραγματοποιήσει διεργασίες για την μετάβαση στο ευρώ σε περίπτωση εξεύρεσης λύσης.

Σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, σε δηλώσεις του στο κανάλι ο “βουλευτής” του ΡΤΚ και επικεφαλής της “επιτροπής” της “βουλής” για την εναρμόνιση με την ΕΕ, Αρμαγάν Τζιαντάν, ανέφερε ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ΕΚΤ

θα έρθει στα κατεχόμενα τον Νοέμβριο και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους από την “κεντρική τράπεζα”, την τεχνική επιτροπή για την οικονομία, καθώς και την ad-hoc επιτροπή για την εναρμόνιση με την ΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν πόσο καιρό θα χρειαστεί για να μεταβεί η τ/κ συνιστώσα πολιτεία στο ευρώ και για πόσο καιρό θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τουρκική λίρα. “Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό ως ένα σημαντικό μήνυμα ότι μια λύση είναι κοντά”, υποστήριξε ο κ. Τζιαντάν.

Τόσο η ΕΕ όσο και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην επίλυση του Κυπριακού, χρειάζεται να δουν μια ιστορία επιτυχίας στην Ανατολική Μεσόγειο, πρόσθεσε και “αυτή η (επιτυχημένη) ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί στην Κύπρο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα