Στην Ολομέλεια το ωράριο των καταστημάτων

Με διαμορφωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ το νομοσχέδιο για επέκταση του ωραρίου καταστημάτων και τη λειτουργία τους τις Κυριακές αναμένεται να ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής.

Η ΠΟΒΕΚ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της στη μη συμπερίληψη εντός των τειχών περιοχής της πρωτεύουσας, στις τουριστικές

περιοχές κατά τις οποίες τα καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοικτά τις Κυριακές,

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ, Στέφανο Κουρσάρη, επιβάλλεται η ένταξη της εντός των τειχών Λευκωσίας στις ειδικές περιοχές, στις οποίες θα είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων, Λάκης Ζωίδης, δήλωσε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στους πεζόδρομους η Κυριακή συγκεντρώνει 15.000 με 20.000 κόσμο και θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για το που θα πάνε να ψωνίσουν.

Υπέρ των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές σε όλη την επικράτεια της Κύπρου τάχθηκαν εκ νέου σήμερα φορείς του λιανικού εμπορίου καλώντας παράλληλα τους βουλευτές “όπως επικρατήσει η λογική” στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας.

Μάλιστα, ο ΓΓ του Παγκύπριου Σύνδεσμου Λιανικού Εμπορίου Μάριος Αντωνίου, τόνισε ότι, το πιο εκπληκτικό της κατάστασης είναι ο καθορισμός τουριστικών περιοχών από τους βουλευτές αγνοώντας και χωρίς να συμμερίζονται τις απόψεις και θέσεις των αρμόδιων φορέων που δήλωναν ότι η Κύπρος πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένας ενιαίος τουριστικός προορισμός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι επιβάλλεται να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα