Αβέρωφ:Αχρείαστη και λανθασμένη η απόφαση Βουλής για ενωτικό

Άκαιρη, αχρείαστη και λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση της Βουλής ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι αυτός λόγος να φύγουν οι Τ/κ από τις συνομιλίες, σε δηλώσεις του λίγο πριν από την ανακοίνωση της ακύρωσης της αυριανής συνάντησης των δύο ηγετών.

Η απόφαση της Βουλής, δήλωσε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, είναι το άλλοθι και ο ουσιαστικός λόγος είναι το επικείμενο δημοψήφισμα

στην Τουρκία.

Έχει και όρια το πού το πάνε κάποιοι στην ε/κ κοινότητα, που το έχουν παρακάνει, αλλά και οι Τ/κ το έχουν παραξηλώσει, δήλωσε ο κ. Νεοφύτου.

Όταν άλλαξαν την ώρα στα κατεχόμενα για να συμβαδίζουν με την Τουρκία, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έφυγε από τις συνομιλίες και δεν έθεσε όρο ν’ αλλάξει η απόφαση.

Έχουμε αξιοπρέπεια! Οδηγίες και διαταγές από τρίτους δεν παίρνουμε, τόνισε. Γνωρίζουμε και πού έγινε ένα λάθος και πώς να το διορθώσουμε και πότε. Το θέμα, παραδέχθηκε ο κ. Νεοφύτου, δεν έπρεπε να πάει στην Ολομέλεια και εκ των πραγμάτων ήταν λάθος και η αποχή του ΔΗΣΥ.

Αποκάλυψε, εξάλλου, ότι τον χορό να προστίθενται σ’ αυτή τη φάση και άλλες επέτειοι, άνοιξε από τον Νοέμβριο του 2016 το ΑΚΕΛ, που ήθελε να προσθέσει τα Οκτωβριανά, με εισήγηση του βουλευτή Γιώργου Γεωργίου.

"Στο καθημερινό ερώτημα πού το θυμήθηκαν το ενωτικό δημοψήφισμα μετά από 67 χρόνια, εγώ ρωτώ αυτοί μετά από 86 χρόνια πού τα θυμήθηκαν τα Οκτωβριανά; Δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα και σημαντικό μέρος της τ/κ κοινότητας, που θέλουν την προσάρτηση", διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, κάλεσε όλους να μετρήσουν τη βαρύτητα μιας άκαιρης και λανθασμένης απόφασης για ένα κομμάτι, που είναι μέρος της ιστορίας και κανένας δεν έθεσε θέμα ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, με τα χθεσινά πραγματικά γεγονότα, όπου ΥΠΕΞ τρίτης χώρας, χώρας κατοχικής, προήδρευε της ψευδοκυβέρνησης, της ψευδοβουλής, και των ψευδοθεσμών.

"Ποιος έδινε οδηγίες και ποια είναι αυτή η χώρα, η οποία επιβάλλεται ως να είναι επαρχία της η κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου;" δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

"Κάθε φορά που γίνεται ένα βήμα προς τα εμπρός, έρχεται και μια νέα απαίτηση" συμπλήρωσε ο κ. Νεοφύτου.

"Εδώ και μήνες, η τακτική της Τουρκίας δείχνει ότι δεν θέλει να κινηθούν τα πράγματα, εξαιτίας του δημοψηφίσματος. Αν το γυαλί ράγισε, δεν κολλάει, αλλά πιστεύω δεν ράγισε", κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα