Αβέρωφ: Δεν τα παρατάμε εύκολα - Πλήρης στήριξη στον ΠτΔ

"Αταλάντευτα δίπλα και μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη: προτεραιότητα η επανέναρξη του διαλόγου για μια συνολική συμφωνία απαλλαγής από την τουρκική κατοχή". Το μήνυμα του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο συνήλθε σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Αποκλειστικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης, ήταν οι εξελίξεις στο εθνικό θέμα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε ενδελεχής ενημέρωση των μελών με ομιλία του προέδρου του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος. Στη διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση έλαβαν μέρος πολλά

στελέχη και διευκρινίστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την επιδιωκόμενη συμφωνία για λύση του Κυπριακού.

Στην αναλυτική ομιλία του, ο πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι η προσδοκία μας ήταν να υπήρχε στο Μοντ Πελεράν η καθοριστική συναντίληψη στο εδαφικό, για την οποία πάλεψε σκληρά ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Προσέθεσε ότι η στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί μας απογοήτευσε, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε διότι «η προσπάθειά μας να απαλλαγεί η Κύπρος από την κατοχή δεν θα
καμφθεί από την αποτυχία μιας συνάντησης».

Δίνοντας το στίγμα της στάσης του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη συνέχεια, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «το μεγαλύτερο δώρο προς την Τουρκία θα ήταν να κηρύξουμε πλήρες αδιέξοδο» και ότι «προτεραιότητά μας είναι τώρα η επανέναρξη του διαλόγου με στόχο την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή».

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι «Δεν απογοητευόμαστε τόσο εύκολα εμείς, ούτε και τα παρατάμε. Γνωρίζουμε από δύσκολους αγώνες. Και στα δύσκολα είναι που πάντα βγαίνουμε μπροστά». Σημείωσε μάλιστα ότι "Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου η Τουρκία οφείλει να τοποθετηθεί. Έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια».

Προσδιόρισε και πάλι καθαρά τον άμεσο στόχο λέγοντας ότι «Θέλουμε μια Κύπρο πραγματικά ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από ξένες επικυριαρχίες και γι’ αυτήν νυχθημερόν αγωνίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης».

Υπενθυμίζοντας ότι ο πατριωτισμός που αυτό το κόμμα κρατά ως ύψιστη παρακαταθήκη του ιδρυτή και πατριάρχη του, Γλαύκου Κληρίδη, «δεν επιτρέπει, ακόμα και δια της ανοχής μας, είτε να χαρίσουμε την μισή Κύπρου στην Τουρκία είτε να αποκτήσουμε σύνορα με την Τουρκία εντός της Κύπρου», κατέληξε τονίζοντας ότι «Το μήνυμα που φεύγει απ εδώ σήμερα, από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, είναι ότι είμαστε ΔΙΠΛΑ και ΜΑΖΙ με τον Πρόεδρό μας, τον Νίκο Αναστασιάδη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα