Αβέρωφ: Χωρίς αποστάτη θα είχα πιο ψηλά ποσοστά και από τις εκλογές του 2018

Στην εκπομπή του κρατικού καναλιού φιλοξενήθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου το βράδυ της Τετάρτης κάνοντας ένα απολογισμό των εκλογών. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε μεταξύ άλλων σε αυτούς που έλεγαν ότι δεν ήταν εκλέξιμος.

«Αν στην υποψηφιότητα του Αβέρωφ με την αποστασία που υπήρχε πήρε 26%, αν δεν υπήρχε αποστάτης που πήγε απέναντι από το κόμμα ενδεχομένως να έπαιρνα και πιο ψηλά ποσοστά απ’ ότι πήρε ο υποψήφιος του Συναγερμού τον πρώτο γύρο το 2018». Χωρίς υπερβολή.

Πρόσθεσε πως αν υποσκάπτεις την υποψηφιότητα της παράταξης, προσπαθείς να

δημιουργήσεις σχίσμα και μέσα από την αποστασία μία προσπάθεια διάσπασης του χώρου που δεν διασπάστηκε γιατί έχει ιστορία 47 χρόνια, θεωρώ αξιοπρεπέστατο το αποτέλεσμα, αλλά πιο αξιοπρεπέστατη ήταν η τοποθέτηση στο πολιτικό γραφείο.

«Έστειλε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι είναι μεγάλο πράγμα να κρατάς την αξιοπρέπεια σου και με τίμησε το ότι με εμπιστεύτηκαν οι νέοι άνθρωποι. Σε όλα τα exit polls με έδειχναν πρώτο στην ψήφο των νέων. Αυτούς τους νέους δεν θα τους απογοητεύσω, δεν είμαι άνθρωπος που στην προσπάθεια της προσωπικής πολιτικής επιβίωσης θα παραβιάσω αρχές και αξίες. Για αυτά τα μηνύματα που έστειλα εδώ και τόσους μήνες στη νέα γενιά του τόπου μας» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε, πως διαφώνησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη θέση του για στήριξη Χριστοδουλίδη. Δηλώνοντας «Προασπίστηκα θέσεις κι αρχές». Επίσης, είπε πως σεβάστηκε τη θέση του Προέδρου για μειωμένη συμμετοχή του στον προεκλογικό. Για το θέμα Χριστοδουλίδη όμως μέσα σε 36 ώρες μου ζήτησε 3 συναντήσεις.

Για το Νικόλα Παπαδόπουλο ανέφερε ότι, ενώ προεκλογικά συζητούσε συνεργασία με το Ακέλ ώστε να διώξουν τη διεφθαρμένη κυβέρνηση Δησύ από την εξουσία, χθες καλούσε τον Δημοκρατικό Συναγερμό να ενώσουν δυνάμεις, προκειμένου να μην συγκυβερνήσει το Ακέλ.

Κληθείς να απαντήσει αν υπήρχαν στελέχη του ΔΗΣΥ που υπονόμευαν την υποψηφιότητα του είπε ότι τα στελέχη ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που αντί να δίνουν μάχη για εμένα έκαναν πηγαδάκια εναντίον του.

«Όποιος μιλήσει στο Συναγερμό αναφέρεται στον Κληρίδη. Αυτοί που κάνουν τις περισσότερες αναφορές είναι αυτοί που μαχαίρωσαν τον Κληρίδη.

Ερωτηθείς εάν φέρει προσωπική ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών, απάντησε ότι έθεσε ήδη τον εαυτό του στην ετυμηγορία των μελών του Δησύ, παραπέμποντας στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος, στις έντεκα Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: «Αν νομίζατε δεν ήξερα.. για να σώσουμε τη χώρα έπρεπε να καταπίνουμε πολλά»

Δείτε βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αβέρωφ, 2018,averof, 2018